Winkelwagen € 0,00
Swipe to the left

Perslucht is (g)een sluitpost?

By Qplus Admin 29 april 2020 1243 Views

Perslucht is een onmisbare energiebron die nodig is bij veel bedrijfsprocessen, maar duur en onveilig wanneer onjuist toegepast. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een kostenbesparende en veilige inrichting van uw persluchtsysteem? De adviseurs van Q Plus helpen u graag verder.

Informatie rondom Covid-19

By Stefan Boers 17 maart 2020 4544 Views Geen opmerkingen

Op zondag 15 maart heeft het RIVM strengere maatregelen aangekondigd rondom de bestrijding van het COVID-19 virus. Wat betekent dit voor de werkzaamheden binnen Q Plus en haar leveranciers?

Afdichtingsmiddelen

By Stefan Boers 9 februari 2020 1011 Views Geen opmerkingen

Voor het afdichten van draadverbindingen kan er gebruik gemaakt worden van diverse producten zoals Teflon tape, Teflon koord en vloeibare schroefdraadafdichtingen. De meest ideale situatie is dat er gebruikt gemaakt wordt van draadfittingen met een O-ring afdichting of PTFE coating.
Veel pneumatiek componenten zoals push-in fittingen zijn verkrijgbaar met een BSPP draad (parallel draad) voorzien van O-ring of BSPT (conische draad) voorzien van PTFE coating. Het monteert snel, zonder geklieder en is meteen gereed voor gebruik.

Uitwisselbaarheid in de Pneumatiek

By Stefan Boers 23 mei 2019 5188 Views Geen opmerkingen

Dankzij de ISO normen zijn de meeste pneumatiek producten uitwisselbaar, en is er praktisch gezien geen kwaliteitsverschil omdat iedereen dezelfde materialen gebruikt, en veelal ook nog van dezelfde leveranciers. In deze blog vertellen we u graag over hoe u op een makkelijke manier kosten kunt besparen, zonder dat het direct veel werk oplevert voor uw inkoop- of engineeringafdeling.

Persluchtdroging

By Stefan Boers 15 mei 2019 4861 Views Geen opmerkingen

Daar er soms onduidelijkheid is over wat de juiste kwaliteit van perslucht moet zijn, worden adviezen soms verkeerd gegeven en keuzes verkeerd gemaakt. Door middel van deze blog willen we ingaan op wat voor invloed de kwaliteit van perslucht-droging heeft op uw persluchtsysteem. In de volgende blog zullen we ingaan op persluchtfiltratie.

Persluchtslang of leidingsysteem?

By Sylvester Vogelenzang de Jong 21 november 2018 4682 Views Geen opmerkingen

Met regelmaat krijgen we vraag naar oplossingen voor persluchtdistributie uitgevoerd met slang. Er wordt veronderstelt dat slang een goedkope en praktische manier is om een persluchtnetwerk aan te leggen op de werkplek. In de praktijk blijkt dit niet het geval te zijn en is een leidingsysteem van buis, een praktischere en goedkopere oplossing.

Uitbreiding productassortiment met spanassen

By Sylvester Vogelenzang de Jong 13 september 2018 3537 Views Geen opmerkingen

Als logische aanvulling op ons pakket Turian draaidoorvoeren, bieden wij een compleet pakket spanassen en klaplagers aan van twee prominente leveranciers; Trasco en Resource. Deze fabrieken zijn al jaren de vaste partners van wereldspelers als oa. Hewlett-Packard en AGFA

We hebben het breedste pakket nu nóg breder gemaakt!

By Stefan Boers 7 augustus 2018 3238 Views Geen opmerkingen

U bent al gewend dat Q Plus een zeer breed pakket aan push-in fittingen en draadfittingen heeft. Om dit pakket nog breder te maken hebben we push-in fittingen in ons pakket opgenomen welke speciaal ontwikkeld zijn voor Drinkwater met de juiste NSF61 certificering. Daarnaast is er nu ook een lijn beschikbaar speciaal voor Cleanrooms en chemische toepassingen.

Inloggen op qplus.nl biedt vele voordelen

By Stefan Boers 19 maart 2018 4176 Views Geen opmerkingen

De website van Q Plus, is meer dan alleen een online catalogus. De website moet voor onze klanten een meerwaarde bieden, de website biedt ingelogde gebruikers veel gemak en voordelen.


Graag willen we een aantal zaken voor u toelichten, zodat u weet wat onze website u te bieden heeft.

Drukregelaars: instelbaar of vooringesteld?

By Sylvester Vogelenzang de Jong 1 december 2017 7105 Views Geen opmerkingen

In veel situaties is het wenselijk of zelfs noodzakelijk dat de druk op het afnamepunt gereduceerd wordt. Gereedschap behoeft doorgaans niet meer dan 6.3 bar en iedere tiende bar meer, is feitelijk pure energie verspilling. Het is dan vanzelfsprekend een drukregelaar toe te passen.