Winkelwagen € 0,00
Swipe to the left

Uitwisselbaarheid in de Pneumatiek

By Stefan Boers 23 mei 2019 3988 Views Geen opmerkingen

Dankzij de ISO normen zijn de meeste pneumatiek producten uitwisselbaar, en is er praktisch gezien geen kwaliteitsverschil omdat iedereen dezelfde materialen gebruikt, en veelal ook nog van dezelfde leveranciers. In deze blog vertellen we u graag over hoe u op een makkelijke manier kosten kunt besparen, zonder dat het direct veel werk oplevert voor uw inkoop- of engineeringafdeling.

Persluchtdroging

By Stefan Boers 15 mei 2019 2382 Views Geen opmerkingen

Daar er soms onduidelijkheid is over wat de juiste kwaliteit van perslucht moet zijn, worden adviezen soms verkeerd gegeven en keuzes verkeerd gemaakt. Door middel van deze blog willen we ingaan op wat voor invloed de kwaliteit van perslucht-droging heeft op uw persluchtsysteem. In de volgende blog zullen we ingaan op persluchtfiltratie.

Persluchtslang of leidingsysteem?

By Sylvester Vogelenzang de Jong 21 november 2018 3028 Views Geen opmerkingen

Met regelmaat krijgen we vraag naar oplossingen voor persluchtdistributie uitgevoerd met slang. Er wordt veronderstelt dat slang een goedkope en praktische manier is om een persluchtnetwerk aan te leggen op de werkplek. In de praktijk blijkt dit niet het geval te zijn en is een leidingsysteem van buis, een praktischere en goedkopere oplossing.

Uitbreiding productassortiment met spanassen

By Sylvester Vogelenzang de Jong 13 september 2018 2650 Views Geen opmerkingen

Als logische aanvulling op ons pakket Turian draaidoorvoeren, bieden wij een compleet pakket spanassen en klaplagers aan van twee prominente leveranciers; Trasco en Resource. Deze fabrieken zijn al jaren de vaste partners van wereldspelers als oa. Hewlett-Packard en AGFA

We hebben het breedste pakket nu nóg breder gemaakt!

By Stefan Boers 7 augustus 2018 2454 Views Geen opmerkingen

U bent al gewend dat Q Plus een zeer breed pakket aan push-in fittingen en draadfittingen heeft. Om dit pakket nog breder te maken hebben we push-in fittingen in ons pakket opgenomen welke speciaal ontwikkeld zijn voor Drinkwater met de juiste NSF61 certificering. Daarnaast is er nu ook een lijn beschikbaar speciaal voor Cleanrooms en chemische toepassingen.

Inloggen op qplus.nl biedt vele voordelen

By Stefan Boers 19 maart 2018 3336 Views Geen opmerkingen

De website van Q Plus, is meer dan alleen een online catalogus. De website moet voor onze klanten een meerwaarde bieden, de website biedt ingelogde gebruikers veel gemak en voordelen.


Graag willen we een aantal zaken voor u toelichten, zodat u weet wat onze website u te bieden heeft.

Drukregelaars: instelbaar of vooringesteld?

By Sylvester Vogelenzang de Jong 1 december 2017 5016 Views Geen opmerkingen

In veel situaties is het wenselijk of zelfs noodzakelijk dat de druk op het afnamepunt gereduceerd wordt. Gereedschap behoeft doorgaans niet meer dan 6.3 bar en iedere tiende bar meer, is feitelijk pure energie verspilling. Het is dan vanzelfsprekend een drukregelaar toe te passen.


Koppelingen en nippels: keuzestress

By Sylvester Vogelenzang de Jong 15 november 2017 10095 Views Geen opmerkingen

Door de keuze aan profielsoorten de koppeling niet meer zien

Bij het aanschaffen van persluchtkoppelingen en/of persluchtsteeknippels is er vaak onduidelijkheid welke uitvoering te kiezen. Welk profiel moet u hebben en welk type koppeling?

MelQ uitbreiding pakket

By Sylvester Vogelenzang de Jong 20 oktober 2017 3406 Views Geen opmerkingen

Steeds meer melkveehouders zien de voordelen van MelQ. Door standaard pneumatiek te vervangen voor MelQ pneumatiek behoren corrosie en vochtproblemen tot het verleden. Een bedrijfszekere stal, dat is wat iedere melkveehouder graag ziet.

Om nog meer aan de vraag uit de markt te kunnen voldoen breiden wij ons MelQ pakket uit. De MelQ-adsorptiedrogers zijn uitgebreid met drogers tot een capaciteit van 60 m3/h.

De nieuwste toevoeging aan het MelQ pakket is de DEM/RC, een MelQ rondcilinder. Geheel conform ISO6432 en voorzien van een speciaal voor deze toepassing ontwikkelde schraapring en neusseal, zodat er geen lekkage door vuil kan ontstaan. Uiteraard is de cilinder bestand tegen omgevingsinvloeden, zoals hoge luchtvochtigheid en de sterke concentraties ammoniak in de lucht.

Wilt u meer informatie? Bezoek ons dan tijdens de komende Rundvee & Mechanisatie vakdagen in Hardenberg en Gorinchem of bekijk onze site http://www.melq.eu.