Asdoorvoeren

De GAN-serie is een enkelvoudige of meerkanaals doorvoer welk op een as wordt geplaatst. Dit wordt meestal toegepast daar waar geen plaatsing op de kop van de as mogelijk is. Het is een hoge druk doorvoer voor swivel en roterende toepassingen en is geschikt voor olie, water, lucht en vacuüm bij lage toerentallen. In grootte leverbaar vanaf asmaat 15 mm tot asmaat 200 mm. Grotere uitvoeringen zijn mogelijk.

De afdichting bestaat uit een hoogwaardig versterkte teflon glijring op een geharde en gepolijste rotoras (binnenring). De statische afdichting naar het huis is een drukgeactiveerde O-ring in NBR of op aanvraag in FKM.

De basis uitvoering wordt geleverd met een geanodiseerd aluminium huis en stalen rotoras. Afhankelijk van de toepassing zijn huis en rotoras in verschillende materialen te verkrijgen. Bijvoorbeeld huis en rotoras geheel in staal of beide in RVS316. De lagering bestaat uit twee groefkogellagers.

De maximale druk is 250 bar voor vloeistoffen en 12 bar voor lucht. Hogere drukken zijn mogelijk. Het toelaatbaar toerental is afhankelijk van medium, druk en asdiameter. De warmteontwikkeling van de afdichtingen op de as wordt door lucht en zeker door stilstaande lucht veel slechter afgevoerd dan door olie of water. Dit beperkt het toerental bij luchttoepassingen tot swivel of tot 50 rpm en lager afhankelijk van de grootte.

De uitvoeringen zijn bijna altijd op klantspecificatie en worden door Q Plus uitgewerkt. Nadat het ontwerp door de klant is beoordeeld en goedgekeurd wordt de prijs aangevraagd bij Turian. Dit zorgt voor een zeer korte doorlooptijd van aanvraag naar offerte.