Meerkanaals

De G-V-serie is een meerkanaals hoge druk doorvoer voor swivel en roterende toepassingen en is geschikt voor olie, water, lucht en vacuüm bij lage toerentallen. In grootte leverbaar van DN06 tot DN13. Kleinere of grotere uitvoeringen op aanvraag. De afdichting bestaat uit een hoogwaardig versterkte teflon glijring op een geharde en gepolijste rotoras. De statische afdichting naar het huis is een drukgeactiveerde O-ring in NBR of op aanvraag in FKM.

Lekkage van het medium naar de lagers wordt voorkomen door lekaansluitingen. Deze komen samen in een centrale aansluiting. Deze lekaansluiting mag maar hoeft niet te worden aangesloten.

De rotoras is gelagerd in twee kogellagers. Turian past altijd kogellagers toe omdat dit ervoor zorgt dat de rotoras axiaal niet kan schuiven bij drukwisselingen. Dit voorkomt slijtage van de afdichtingen door axiale beweging van de rotoras. Daarnaast zorgt dit er voor dat de afdichtingen geen roterende krachten hoeven op te nemen.

Bij olie, lucht en vacuüm toepassing bestaat het huis uit geanodiseerd aluminium en de rotoras uit staal. Bij water applicaties wordt een messing huis en RVS rotoras toegepast.

Op aanvraag is de doorvoer ook te leveren met het huis in:

  • RVS303 of RVS316
  • Zeewaterbestendig aluminium

Een uitvoering geheel in RVS303 of RVS316 behoort ook tot de mogelijkheden.

De maximale druk is 250 bar voor vloeistoffen en 12 bar voor lucht. Uitvoeringen voor hogere drukken op aanvraag. De warmteontwikkeling van de afdichtingen op de as bij toepassing met lucht en zeker bij stilstaande lucht wordt slechter afgevoerd dan bij olie of water. Dit beperkt het toerental bij luchttoepassingen tot swivel of tot 50 rpm en lager afhankelijk van de grootte. De standaard aansluiting op de flens is axiaal met O-ring. Draadaansluitingen axiaal of radiaal op aanvraag.

Uitvoeringen op klantspecificatie, ook in combinatie met een slipring, behoren tot de mogelijkheden. De eisen van de klant worden door Q Plus in CAD uitgewerkt. Nadat het ontwerp door de klant is beoordeeld en goedgekeurd wordt de prijs aangevraagd bij Turian. Dit zorgt voor een zeer korte doorlooptijd van aanvraag naar offerte.