Winkelwagen € 0,00

Geschiedenis

Q Plus B.V. is importeur van pneumatiek- en persluchtgerelateerde producten en zijn al 25 jaar marktleider op het gebied van (perslucht) snelkoppelingen en draaidoorvoeren. Daarnaast geeft Q Plus meerwaarde door vakkennis, klant-specifieke vragen en logistiek maatwerk te combineren tot een optimaal resultaat.


Q Plus is in 1988 als eenmanszaak begonnen op een kantoorkamer in Hardinxveld-Giessendam. Het hele magazijn was één Ikea stelling groot. Na het eerste jaar mochten we de vertegenwoordiging van Stäubli SA op ons nemen, ’s wereld meest vooraanstaande fabrikant van snelkoppelingen. Daarmee was Q Plus de eerste in Nederland met de verkoop van perslucht veiligheidssnelkoppelingen. Deze verkoop van veilige en betrouwbare snelkoppelingen legde een stevige basis onder het bedrijf.

Q Plus kantoor
Zonnepanelen

De technische kennis in combinatie met de hoge kwaliteit van de producten zorgden voor een gestage omzetgroei. Het aantal personeelsleden nam langzaam toe. In 1994 werden de snelkoppelingen aangevuld met draaidoorvoeren van Turian. Direct al bleek Q Plus zich hiermee te kunnen onderscheiden door een klantgerichte aanpak te combineren met een technische benadering van de markt.


Inmiddels was ook zusterbedrijf Rakor opgericht, speciaal voor het bedienen van de technische handel. Rakor verkocht hoofdzakelijk Prevost snelkoppelingen en groeide administratief en logistiek uit zijn jas, waarna het bij Q Plus werd opgenomen om zo geen onnodige bedrijfskosten te maken.


Rond 1996 is de laatste productgroep toegevoegd: pneumatiek. Na wat omzwervingen kwamen we in 2000 uit bij onze huidige leveranciers. Veel pneumatiek klanten begrepen dat deze verzameling van pure specialisten met een lage overhead een ijzersterk pakket vormt, hierdoor kan Q Plus al van begin af aan een zeer concurrerend pakket bieden met kwalitatief hoogwaardige producten.Van deze strategie is nooit afgeweken, nog steeds zijn kwaliteit, kennis, maatwerk, goede voorraad, sterke logistiek, en een scherpe prijsstelling de kernwaarden waarop Q Plus vaart.


Door het succes en de groei van de eerst 10 jaar is er eind jaren 90 besloten om zelf een pand te laten bouwen, ons huidige pand aan de Kubus 200 in Sliedrecht is op 1 januari 2000 betrokken.


Na de crisis van 2008 is er nog meer dan voorheen een flinke prijsconcurrentie ontstaan in de markt. Om daarin mee te kunnen blijven doen had Q Plus al in een vroeg stadium geïnvesteerd in logistieke automatisering. In 2007 werden de eerste 2 Kardex-shuttles in ons magazijn geïnstalleerd, mede ook om de beschikbare ruimte zo optimaal als mogelijk te benutten. Nadien zijn er nog eens 4 shuttles bijgeplaatst.


Op dit moment werken er 26 enthousiaste medewerkers bij Q Plus waarvan 3 engineers en 4 productspecialisten, om onze zo goed mogelijk technische ondersteuning te bieden aan onze klanten. Daarnaast kunnen we altijd bouwen op het advies en de expertise van de fabrieken die we vertegenwoordigen.

Kardex


Enerzijds is Q Plus een heel efficiënte logistieke partner voor gegarandeerde snelle levering van de door u bestelde goederen, anderzijds een slimme productontwikkelaar die staat te popelen om uw technische uitdagingen op te lossenNeem contact op om samen te kijken welke besparingen we kunnen realiseren.


Contactgegevens