Slangbreukbeveiliging

De HoseGuard slangbreukbeveiliging biedt een eenvoudige en efficiënte bescherming in geval van een gebroken persluchtleiding of slang.

Wanneer de luchtstroom een ingestelde waarde overschrijdt, sluit de HoseGuard de luchttoevoer onmiddellijk af. Deze waarde is een fabrieksinstelling en is ingesteld om het normale luchtverbruik toe te staan bij gebruik van luchtgereedschappen.

Als het luchtverbruik groter is dan de ingestelde waarde, bijvoorbeeld door een gebroken luchtleiding, dan sluit een interne klep de hoofdstroom af. Een klein gaatje zorgt ervoor dat de hoofdstroom automatisch wordt geopend door de HoseGuard zodra de breuk is hersteld.

Keuzehulp

Maak de juiste selectie op basis van het luchtgebruik van de gebruiker

Deze producten zijn bedoeld als veiligheid bij leidingbreuk; het is essentieel dat u uw selectie baseert op basis van het luchtverbruik bij de gebruiker. Een foutieve selectie zorgt ervoor dat het product niet functioneert zoals u verwacht.

Onderstaande Pdf’s bieden u veel handvatten om de juiste Hoseguard te selecteren voor uw toepassing. Bekijk ook de uitleg op film. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze technische specialisten. Zij helpen u graag met de selectie voor de juiste slangbreukbeveiliging.