Ø8-Ø25 OS ISO6432 Enkelwerkend

Enkelwerkende cilinders

De enkelwerkende cilinders van Artec krijgen aan één zijde perslucht voor de bediening. Een veer stuurt de onbelaste cilinder retour met een lage kracht uit (bijv. HSM serie, normaal in) of in (bijv. HSEM serie, normaal uit). Deze twee type uitvoeringen worden ook wel een drukcilinder (bijv. HSM serie) of trekcilinder (bijv. HSEM serie) genoemd. Met behulp van een veer wordt de cilinder weer teruggezet in de beginstand.

Deze cilinders zijn van fundamenteel belang in toepassingen waar - om veiligheidsredenen - een onmiddellijke terugkeer uit de werkpositie vereist is als er een onderbreking in de persluchttoevoer optreedt. In dat geval brengt de veer of de duwkracht de zuigerstang terug naar de ruststand.

Cilinders in deze categorie worden voornamelijk gebruikt in toepassingen waar korte slagen en onmiddellijk rendement vereist is. De veer in de cilinderkamer is in feite zo gedimensioneerd dat de spanning laag is en dat er energieverlies voorkomen wordt.

Specificaties

Mechanische eindbuffer van CR rubber, RVS buis, aluminium kappen en magneet als standaard.
Model OSEM stuurt de zuigerstang UIT met de veer, model OSM stuurt de zuigerstang IN met de veer.
Qua levensduur kan de veer de beperkende factor zijn en dit model is minder courant. Voor grotere aantallen cilinders met specifieke veerkrachten kunt u ons raadplegen. 
ISO6432 dus de perfecte vervanger voor: Festo ESNU, Metalwork 101, 104, 106. Camozzi 241, 247. SMC C85/S-T, CD85/S-T. Parker P1A-S/S-T.