Olieremcilinders Ø40-Ø100

Olieremcilinders worden gebruikt om nauwkeurige instelbare, lage snelheden van pneumatiek cilinders te realiseren tot wel 1 mm/sec. Denk hierbij aan de aanzet van verspanend gereedschap bij boren en zagen. Met perslucht is dit niet betrouwbaar te realiseren. Hogere voorloop snelheden zijn te realiseren door de oliesmoringen te by-passen, ook kunt u de beweging blokkeren door de oliestroom af te sluiten. U bediend hiervoor ventielen op de olieremcilinder.

De snelheidsregeling kan op twee manieren worden opgebouwd. Je kan de pneumatiek-cilinder via de zuigerstangen koppelen aan een olieremcilinder. Je hebt dan twee cilinders naast elkaar, de pneumatiek-cilinder zorgt voor de kracht, de olieremcilinder verzorgt de snelheid. Omdat de kracht wordt geleverd door een externe pneumatiek-cilinder is er maar één diameter olieremcilinder vereist, de olieremcilinder als externe smoring (Serie 330).

De cilinder met geïntegreerde smoring (Serie 341) werkt hetzelfde, maar het olieremgedeelte is nu in de pneumatische cilinder ingebouwd. Compacter bouwend, en moderner ogend. Omdat de pneumatiek cilinder die geïntegreerd is de kracht moet leveren, zijn er meerdere diameters beschikbaar ∅50, ∅63, ∅80 en ∅100 mm.

Olieremcilinders helpen u om nauwekeurig instelbare, lage snelheden van pneumatiek cilinders te realiseren tot wel 1 mm per seconde. Denk hierbij aan de aanzet van verspanend gereedschap bij boren en zagen.

Door de ventielen op de olieremcilinder te bedienen kunt de beweging van de oliestroom af te sluiten via de ventielen op de olieremcilinder. Wanneer u hogere voorloopsnelheden wilt kunt u de oliesmoringen bypassen.

Serie 330 - extra smoring

U koppelt de cilinder via de zuigerstangen aan deze olieremcilinder. U heeft dan twee cilinders naast elkaar: de pneumatiek cilinder zorgt voor de kracht, de olieremcilinder zorgt voor de snelheid. De pneumatiek cilinder zorgt dus al voor de kracht. U heeft daarom maar één diameter olieremcilinder nodig.

Serie 341 - geïntegreerde smoring

De werking van deze cilinder is hetzelfde, het olieremgedeelte is echter ingebouwd. Hierdoor is deze cilinder compacter en oogt deze moderner. Omdat de geïntegreerde pneumatiek cilinder de kracht levert, zijn er meerdere diamaters beschikbaar.

Welke olieremcilinder past er in mijn werksituatie?

Heeft u vragen over de juiste olieremcilinder en welke er het beste voor uw werksituatie past? Stel ze aan één van onze technisch specialisten.