NSF/ANSI 61 | Drinkwater

Deze push-in fittingen zijn geschikt voor het gebruik met voedingsmiddelen. De messing onderdelen zijn loodvrij en voldoen aan de NSF-61 eisen (voedingsmiddelen en drinkwater).

Door het gebruik van een PPSU gripringsteun en een voedselkwaliteit FKM O-ring als afdichting is de push-in fitting ook zeer goed bestand tegen externe chemische invloeden, bijvoorbeeld van reinigingsmiddelen of chemicaliën. Deze fitting is zeer geschikt voor gebruik bij hogere temperaturen, mits de juiste tubing daarbij wordt gebruikt. Dankzij het NSF-certificaat kunt u een enorme besparing maken door uw RVS push-in fittingen te vervangen door onze /NSF61 modellen.

De fittingen zijn verkrijgbaar met zowel rechte als conische draad. Wij adviseren bijna in alle gevallen te werken met een rechte draad en O-ring afdichting. Deze draad geeft een snelle en zekere vorm van afdichting; Handvast draaien en vervolgens driekwart slag natrekken is voldoende om een luchtdichte verbinding te maken. Enkel wanneer het tegendeel niet vlak is, adviseren wij de conische draad toe te passen. Deze fittingen dienen met het juiste aanhaalmoment te worden gemonteerd.

Welke producten heb ik nog meer nodig in mijn werksituatie?

Q Plus heeft een ruim assortiment. Overleg met één van onze technisch specialisten over welk totaalpakket er voor uw werksituatie van toepassing is en vraag een offerte aan.