Inerte ventielen

Deze ventielen zijn gemaakt van materialen die geen geur of smaak afgeven aan het medium en zijn zelf ook nauwelijks gevoelig voor agressieve vloeistoffen.

De materialen die in aanraking komen met het medium zijn vervaardigd uit hoogwaardige kunststoffen als PEEK en PTFE. De afdichtingen zijn veelal van PTFE, EPDM of FKM.

De doorlaat van de ventielen is klein. Deze ventielen worden vaak toegepast in industietakken als: chromatografie, monstername-, en analyseapparatuur, medische instrumentatie, bio-technology en pharmacie etc.  

Modulair ontwerp door Q Plus engineering

Q Plus heeft een modulair ontwerp gemaakt, waardoor de fabrikanten van monoklonale antilichamen (biopharmacie) veel tijd en geld kunnen besparen door gebruik te maken van disposable manifolds. De ombouw van het chromatografie systeem, de reiniging en validatie kunnen daarmee komen te vervallen. Deze snelle ombouw maakt het voor hem mogelijk om de productie runs van verschillende badges vrijwel direct achter elkaar te plannen. Het natte gedeelte van de "disposable valve manifold" is te gebruiken tot 16 bar werkdruk en geheel opgebouwd uit USP class VI kunststoffen en USP class VI elastomere afdichtingen. Het bestaat uit 4 rijen van 15 stuks 2/2 ventielen welke electro/pneumatisch worden bediend met 6 bar perslucht door het vaste deel van de installatie. Het systeem is op te schalen naar 6mm doorlaat en in principe ongelimiteerd uitbreidbaar qua aantal ventielen.

Q Plus engineering gaat de uitdaging aan

Voor Q Plus geldt dat moeilijke opgaven niet uit de weg worden gegaan, maar juist een mooie uitdaging vormen. Heeft u een uitdaging liggen en komt u er niet uit? Onze engineers staan voor u klaar.

ing. Rijk van Dongen

Engineer