Ga naar hoofdinhoud
Ervaren mechanical engineers en technisch specialisten

Ervaren mechanical engineers en technisch specialisten

Onze mechanical engineers en technische specialisten beschikken over jarenlange ervaring in de persluchtdistributie en pneumatiek. We hebben ons ruim bewezen in het vinden van oplossingen en het realiseren van besparingen.

We onderscheiden ons met korte reactietijden en creatieve oplossingen. Wanneer standaard producten niet aan uw specificaties voldoen, dan gaan onze engineers voor u aan de slag om de juiste oplossing te vinden.

engineering_flow.png

Werkwijze

Een engineering project valt of staat met een goed gestructureerde werkwijze. Wanneer uw aanvraag bij ons binnenkomt gaan wij hiermee op een volgende zorgvuldige wijze aan de slag. Of het nu gaat om enkele producten of een serie, ieder product wordt grondig getest voordat deze de deur uit gaan. Met onze JIT leveringen komt uw productieproces niet stil te liggen.

Tekeningen en documentatie

Al onze projecten worden voorzien van een document waarin alle eisen en specificaties zijn vastgelegd. Daarnaast worden alle maatwerkoplossingen in 2D en/of 3D uitgetekend. Wij werken met SolidWorks 3D en op aanvraag leveren wij klantgerichte STEP files.

persluchtlekkage.jpg

Openstaande vacatures binnen de afdeling Engineering

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe collega's met passie voor techniek. Onderstaande vacatures zijn nog beschikbaar.

Heeft u voor uw sollicitatie nog vragen, neem contact op met vacatures@qplus.nl o.v.v. vacatures Engineering

Referentie

Minder storingen ventieleiland en minder montagehandelingen

Een grote machinebouwer had veel onverwacht onderhoud aan een zeer bewerkelijk te repareren en duur ventieleiland en vroeg Q Plus een technisch voorstel te maken.

ventieleilanden.png

Klantspecifiek geanodiseerd aluminium manifold

Na de briefing over de opdracht hebben we de ruimtelijke omgeving in 3D ontvangen. Hiermee hebben we een PvE opgesteld met onder andere de volgende doelen:

  • Storingsgevoeligheid reduceren
  • Onderhoud en bereikbaarheid verbeteren
  • Kostenreductie van aanschaf en gebruik
  • Form-Fit-Function ten behoeve van de uitwisselbaarheid in het veld ivm service
  • Plug-and-play aanlevering

De ontwikkelingsuitkomst was een klantspecifiek geanodiseerd aluminium manifold met een voorgeschreven legering. Daarop vier intern aangepaste mini-ventielen die met zowel druk als vacuüm kunnen werken.

Hoewel op dezelfde plaats in de machine gemonteerd, is het vervangen van ventielen makkelijker dan bij het originele ontwerp door de 90° kanteling en de goede bereikbaarheid van de schroeven.Veel overbodige montage handelingen en beugels werden eruit geëngineerd. Corrosie problemen door de zure omgeving van de toepassing zijn opgelost door spoel en ventiel waterdicht te verlijmen.

Na veldtest en vrijgave voor de nieuwbouwbehoefte van de machinebouwer is een montage-, en een testcel gemaakt en een emballage verpakking ontwikkeld voor transport tussen Q Plus en de klant om de afvalstroom te minimaliseren.

Geen onverwachtse storingen
Minder servicekosten

Eenvoudige vervanging en onderhoud in het veld

ventiel_pif_corporate_brochure.jpg

Voordelen

Vanwege alle voordelen zijn alle bestaande machines in het veld tijdens een servicebeurt binnen een jaar omgebouwd omwille van onderstaande overduidelijke voordelen.

Q Plus Engineering