Ga naar hoofdinhoud
MelQ | Uniek in de stalpneumatiek

Uniek in melkstalpneumatiek

MelQ: pneumatiek voor een bedrijfszekere stal

Ontdek het MelQ assortiment

Pneumatiek wordt in heel veel gevallen toegepast in (melk)stallen voor het openen en sluiten van toegangs-, afscheidings- en selectiehekken. Procesautomatisering, arbeidsverlichting en tijdsbesparing zijn duidelijke voordelen.

Pneumatiek is essentieel voor de bedrijfszekerheid in de (melk)stal

Extreme omstandigheden

De onderdelen worden blootgesteld aan extreme omstandigheden, zoals hoge luchtvochtigheid en een sterke concentratie ammoniak in de lucht. Ammoniak vormt samen met vocht een agressief zuur wat sterk reageert met de meeste aluminiumlegeringen. Corrosie van de cilinderkappen is het gevolg.

Daarnaast is condens in uw pneumatieksysteem een oorzaak van veel storingen tijdens het bedrijfsproces. Het vocht in het systeem tast de smering van de zuigerstang aan, deze wordt compleet vetvrij en trekt op een gegeven moment de afdichting mee. De cilinder kan vervolgens onvoldoende druk opbouwen om de hekken te bedienen. Ook de ventielen zijn erg gevoelig voor het aanwezige vocht in het systeem; bij nachtvorst zal het vocht in het ventiel bevriezen met als gevolg dat het ventiel niet meer schakelt.

Kortom: stress voor de koeien, voor de boer en voor de dealer/stalinrichter. Daarom hebben we een compleet persluchtpakket ontwikkeld; specifiek voor deze markt.

Ruim 30 jaar ervaring in pneumatiek in (melk)stallen

Door ons al ruim 30 jaar op deze markt te begeven hebben wij veel ervaring opgedaan met pneumatiek in de (melk)stallen. Dit is de basis voor de verbeteringen in ons pneumatiekpakket, dit in nauwe samenwerking met klanten in de stallenbouw en melkrobotleveranciers.

Patrick Faber

Contact

Specialist perslucht

Mitchell Riedijk