Over ons
Engineering
Maatwerk
Referenties
Vacatures
Blog
EN561 en ISO 7289EN561 en ISO 7289
ISO LASNIPP. ZUURSTOF WART 1/4
Product Image 0

RIO06.6101

ISO LASNIPP. ZUURSTOF WART 1/4
OX nippel
€ 80,76
Leverbaar
Levertijd op aanvraag

Productinformatie

Specificaties

Downloads

ISO LASNIPP. ZUURSTOF WART 1/4

Snelkoppelingen en steeknippels volgens EN 561 en ISO 7289

De Stäubli snelkoppelingen RIO voor zuurstof, RIA voor acetyleen en RID voor beide in één behuizing voldoen geheel aan de EN 561 en de ISO 7289. Hiermee zijn de snelkoppelingen op de hoogste kwaliteitsstandaard zoals u van Stäubli mag verwachten, en ook uitwisselbaar met alle bekende lastoebehoren fabrikanten zoals bv Witt en Ibeda.

Geharde steeknippels voor komen gaslekkage
Stäubli heeft geharde steeknippels van 13% Chroomstaal. U zult geen bramen of butsen meer op uw steeknippels krijgen, hoe de gebruiker er ook mee gooit en smijt. Doordat de steeknippel onbeschadigd blijft zult u geen afdichtingen in de snelkoppeling meer beschadigen en zo voorkomt u lekkage door kapotte afdichtingen. Stäubli geeft u de meeste zekerheid.

Messing steeknippels: slechter kan niet
Messing steeknippels zijn te zacht en zullen makkelijk beschadigen tijdens gebruik en zo lekkages veroorzaken. Messing steeknippels zijn dan ook bij monde van de normen EN561 en ISO 7289 verboden. Bij ongelukken voldoet u dan niet aan de juiste producten zoals u conform de ARBO wet / arbeidsinspectie had moeten gebruiken. U zult altijd aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Dubbele afdichtingen in de snelkoppeling
Ook dit is bedoeld om lekkage te voorkomen. Het in de snelkoppeling brengen van vuil dat aan de steeknippel kleeft is een grote bron van afdichtingenslijtage. Door twee afdichtingen te gebruiken functioneert de voorste als poetsring zodat de tweede afdichtingen op een schone ,en onbeschadigde, steeknippel kan afdichten. Geen lekkage meer, extra veiligheid, de beste standtijd.

Robuust huis voorkomt mechanische beschadiging.
Stäubli heeft geen dunne en zachte messing huls aan de buitenzijde van de snelkoppeling. De huls beschadigd makkelijk en klemt, of loopt vast door zand of vuil. Verre van ideaal en jaarlijks worden er heel wat koppelingen vervangen. Bij Stäubli hoeft dat niet. Door een extreem robuust huis met een mooi weggewerkte drukknop zal de koppeling niet beschadigen ook al rijdt u er met een zware heftruck overheen. Meer standtijd, meer veiligheid en daarom dus gewoon de goedkoopste snelkoppeling.

Specificaties
  • Aansluiting
    1/4" BSPP
  • Binnen-/buitendraad
    Binnendraad
  • Doorlaat
    DN6
  • EAN Code
    8719426289334
  • Insteeknippel of snelkoppeling?
    Insteeknippel
  • Medium
    Zuurstof
  • Merk
    Staubli
  • Type product
    Insteeknippel
Download de volledige productinformatie als PDF