Ga naar hoofdinhoud
Het assortiment van ISO 15552 cilinders bij Q Plus

Het assortiment van ISO 15552 cilinders bij Q Plus

Groot aabod en snelle levertijd

Q Plus heeft een groot pakket aan direct beschikbare pneumatiekcilinders (pneumatische cilinders of luchtcilinders). En daar zijn we trots op!

Kwaliteit en betrouwbaarheid vinden wij belangrijk

We hebben dan ook al jaren een groep van zeer vooraanstaande leveranciers welke ons kwalitatief goede producten en een uitstekende leverbetrouwbaarheid bieden. Heeft u specialie omstandigheden en kan u de meest ideale pneumatische cilinder niet vinden? Q Plus maakt ISO cilinders en korteslagcilinders voor u op maat. Wanneer u deze op maat gemaakte pneumatische cilinders bestelt, worden deze snel geleverd conform het afleverschema dat wij met u afstemmen.

ISO normering helpt u kosten besparen

Global suppliers zijn leveranciers met een wereldwijde dekking. Ze hebben veel vestigingen en zijn aanwezig in de belangrijke industriegebieden van de wereld. Prima bedrijven met prima producten en prima mensen. Veel exporterende machinebouwers kiezen voor deze global suppliers. Ze doen dit vanwege de lokale beschikbaarheid van vervangende onderdelen, maar deze global suppliers hebben hun prijskaartje. U kunt als engineer en inkoper substantiëel op uw pneumatiekpakket besparen met Global Products. Producten die over de hele wereld uitwisselbaar zijn in vorm en kwaliteit dankzij de ISO normeringen. Hiermee verhoogt u uw concurrentiekracht en marge.

Maar waarom zijn er geen global suppliers voor bouten en moeren? De reden hiervoor is dat deze wereldwijd verkrijgbaar zijn en allemaal volgens dezelfde norm zijn geproduceerd. Een DIN of ISO nummer in de stuklijst, draadmaat, lengte en tot slot de treksterkte en klaar. Dit is dus een global product, ofwel een product dat wereldwijd op iedere hoek van de straat verkrijgbaar en exact (volgens norm) omschreven is.

iso_standaard.png

Bespaar 20% op inkoop machines met ISO

Als u ISO standaardisatie op uw pneumatiekdelen zou toepassen, kunt u voor het merendeel van de machines probleemloos 20% op uw inkoop besparen. Vrijwel alle pneumatiekdelen zijn omschreven in ISO normen, juist om de marktwerking en de uitwisselbaarheid te optimaliseren. Ventielen en cilinders zijn geheel gestandaardiseerd en overal ter wereld probleemloos één op één uitwisselbaar en u kunt hiermee een enorm voordeel behalen. U specificeert bijvoorbeeld een ISO 15552 - 80 x 250 cilinder en u kunt wereldwijd bij meer dan tweehonderd fabrikanten inkopen. Voeg er “PU seals” aan toe voor een topkwaliteit afdichting en u heeft ook nog een kwalitatieve cilinder die qua standtijd net zo goed is als welk ander merk dan ook.

U kunt dus enorm veel geld besparen op uw inkoop en uw buitenlandse klant kan in eigen land de lokale dealer dezelfde cilinder laten leveren dankzij de ISO normen. U profiteert van de beste inkoopprijs met maximale concurrentiekracht en uw klant profiteert van de ruime keus in leveranciers ter plaatse. Als uw verkopers deze visie aan uw klanten doorgeven, zullen deze niet alleen waardering hebben voor uw pragmatische productbenadering, maar ook zelf de besparingsmogelijkheden kunnen gaan benutten. Het concept van de global products vereist wel dat u weet hoe u de producten moet omschrijven en beoordelen.

HDM

HDM_vk_230531_wit.png

Modern en lichtgewicht

De HDM is een moderne, lichtgewicht ISO 15552 cilinder verkrijgbaar met de slijtvaste polyurethaan (PU) afdichtingen, of de hoge temperatuur FKM afdichtingen. Ze zijn uitgevoerd met eindslagdemping, zijn lichtgewicht en prijstechnisch zeer concurrerend. Er zijn legio uitvoeringen leverbaar, en altijd met de sterke aluminium zuiger en de hardverchroomde C45 zuigerstang.

De HDM producten zijn ook met een ATEX certificaat leverbaar. Optioneel kunt u de materialen en uitvoering van de cilinder aanpassen, zoals bijvoorbeeld met RVS 316 zuigerstangen, holle zuigerstang of binnendraad op de stang, geen eindslag demping, of zonder magneet in de zuiger.

DMCA/RC

dmca_rc_schraapring_6eb7.jpg

Zeer corrosiebestendig

De DMCA/RC is de doorontwikkeling van de PMY/RB cilinder. De DMCA/RC is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij de persluchtkwaliteit varieert en de buitenlucht agressief is zoals in stallenomgeving.

Door gebruik te maken van een zeer corrosiebestendige gietlegering van de cilinderkappen en een speciale opsluiting van de zuigerstangafdichtingen worden de twee belangrijkste problemen opgelost. De cilindercorrosie zal vrijwel voorkomen worden, én er zal geen onverwacht uittrekken van de zuigerstang afdichting meer optreden.

YDM

ISO15552_Cilinder_YDM_product (1).png

RVS

De YDM (RVS304) is ontwikkeld voor agressieve omgevingen, zoals chemie, farmacie, voedselindustrie en lichte offshore toepassingen. Door het gebruik van RVS kunnen veel corrosie problemen worden voorkomen. Door gebruik te maken van gegoten kappen wordt er zowel op materiaal als op bewerkingstijd bespaard waardoor de YDM-serie zeer concurrerend zijn ten opzichte van andere aanbieders. De cilinders zijn op aanvraag met ATEX certificaat leverbaar.

De zuigerstangafdichting is standaard van een voedsel kwaliteit polyurethaan voor een lange levensduur. De schroef voor het instellen van de eindslagdemping is geheel buiten de cilinder gehouden zodat er zich geen vuil in de cilinder kan verzamelen en makkelijk te reinigen is, geheel conform de wensen van de HACCP. Montagetoebehoren zijn in RVS verkrijgbaar.

UDM

categorie_udm.png

Trekstangcilinder met grote diameters: Ø160mm-Ø320mm

De UDM is de krachtpatser van de ISO 15552 cilinders. De trekstang cilinder is verkrijgbaar in diameters tot en met Ø320mm. De gegoten kappen worden precies nabewerkt om een precieze en lichte loop te hebben, ook bij de zwaarste belastingen.

De UDM is een magnetische ISO cilinder met pneumatische einddemping die in goede volumes wordt verkocht in de zware industrie zodat de prijsstelling concurrerend is. De zuiger is van aluminium en natuurlijk gebruiken we polyurethaan afdichtingen op de geborstelde cilinderbuis voor de beste levensduur. De UDM is ook met een ATEX certificaat leverbaar.

HS(E)M

categorie_hsm.png

Enkelwerkende cilinder

De enkelwerkende cilinders van Artec krijgen aan één zijde perslucht voor de bediening. Een veer stuurt de onbelaste cilinder retour met een lage kracht uit (bijv. HSM serie, normaal in) of in (bijv. HSEM serie, normaal uit). Deze twee type uitvoeringen worden ook wel een drukcilinder (bijv. HSM serie) of trekcilinder (bijv. HSEM serie) genoemd. Met behulp van een veer wordt de cilinder weer teruggezet in de beginstand.

Deze cilinders zijn van fundamenteel belang in toepassingen waar - om veiligheidsredenen - een onmiddellijke terugkeer uit de werkpositie vereist is als er een onderbreking in de persluchttoevoer optreedt. In dat geval brengt de veer of de duwkracht de zuigerstang terug naar de ruststand.

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke