Ga naar hoofdinhoud
Reedswitches

Reedswitches

Ontdek de kracht van reed switches - ook wel bekend als positie- of standmelders

Deze innovatieve technologie vertelt u precies of uw cilinder (zuiger) in- of uitgeschoven is, waardoor u volledige controle heeft over uw pneumatische systemen.

Waarom reed switches?

In vergelijking met Hall Effect-sensoren zijn ze niet alleen kosteneffectiever, maar ze bieden ook een indrukwekkende levensduur van minimaal 10 tot 15 miljoen schakelingen. Ondanks de vele bewegende onderdelen kunnen Reed Switches schokken en trillingen probleemloos aan, wat zorgt voor ongekende betrouwbaarheid.

Bovendien zijn deze sensoren ontworpen om lage stroomsignalen af te geven aan uw bussysteem of PLC, waardoor ze een onmisbare schakel zijn in uw geautomatiseerde processen.

Optimaliseer de prestaties van uw reed switch door deze nauwkeurig te positioneren

Magneten genereren een krachtig magnetisch veld, maar dit veld is niet uniform in sterkte overal. Om te verzekeren dat uw Reed Switch betrouwbaar functioneert, is het van vitaal belang om het sterkste magnetische veld te lokaliseren. Deze eenvoudige maar essentiële procedure is van toepassing op alle Reed Switches en Hall Effect-schakelaars.

Door de juiste positionering en optimale werking van deze sensoren te waarborgen, kunt u rekenen op een betrouwbare en efficiënte werking van uw pneumatische systemen.

Stappen

  1. Sluit de reedswitch aan conform de maximale spanning, stroom en vermogen. Gebruik eventueel een voorschakelweerstand.
  2. Zet de cilinder in de juiste positie, niet in alle gevallen zal de zuiger tegen de eindkappen aan staan.
  3. Leg de reedswitch in de groef en beweeg hem richting magneet, zet een merkstreep zodra het rode LED-je begint te branden.
  4. Laat nu de reedswitch van de andere kant komen en zet weer een streepje zodra het rode LED-je begint te branden.
  5. U ziet tussen de streepjes de totale  breedte van het beschikbare magnetische veld. Zet een streepje in het midden en monteer de reedswitch op deze positie.

PNG_reedswitch-kabelbegeleiding.png

Voorkom verstrengeling en beschadigingen met een goede kabelbegeleiding

In sommige situaties is het van groot belang om de kabel van de reed switch netjes en veilig langs de cilinder te geleiden om verstrengeling en beschadiging te voorkomen. Dankzij ons eenvoudige, doch doeltreffende oplossing met Ø 6mm tubing, kunt u de kabel van uw reed switch nu moeiteloos en netjes begeleiden.

Voer simpelweg de kabel door de leiding en druk deze in de speciaal ontworpen uitsparing in het cilinderprofiel. Deze slimme en kostenefficiënte tip zorgt ervoor dat uw pneumatische systemen soepel en veilig blijven werken, zonder onnodige complicaties.

Twee dunne blaadjes vormen een schakelaar

Een reed switch is een technisch hoogstandje in een hermetisch afgesloten glazen buisje, waarin twee dunne metalen blaadjes (de reeds) de rol van schakelaar vervullen.

Deze metalen reeds, elektrisch geleidend en magnetiseerbaar, bevinden zich op minimale afstand van elkaar, met een overlap die het 'Normally Open' (NO) contact vormt. Wanneer deze schakelaar in een magnetisch veld wordt geplaatst, magnetiseren de reeds en worden ze magnetische polen die elkaar aantrekken, waardoor de schakelaar sluit dankzij het interne magnetische veld. Een garantie voor betrouwbare en veilige werking, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Onze reed switches zijn niet alleen robuust, maar ook kostenefficiënt. Met een levensduur van minstens 10 tot 15 miljoen schakelingen bieden ze een duurzame en betrouwbare oplossing voor uw schakelbehoeften.

Positiemelders-reedswitch.jpg
Positiemelders-reedswitch-schematisch.jpg

PNG_KT-KT65RP-QD3M_1_.png

Solid state switch: schakelaar zonder bewegende delen

Solid-state schakelaars, ontworpen zonder bewegende delen, bieden een duurzame en langdurige oplossing voor al uw schakelbehoeften.

Het voordeel van een solid state sensor is de levensduur, waarbij slijtage tot het verleden behoort. In tegenstelling tot traditionele schakelaars biedt de solid state sensor een bijna oneindige levensduur, wat resulteert in kostenbesparingen en betrouwbare prestaties in uw pneumatische toepassingen.

Werking

De werking van de solid state sensor is even ingenieus als betrouwbaar. Onder invloed van een magnetisch veld genereert deze sensor een spanningsverschil over zijn element wanneer er stroom doorheen gaat. Hoe sterker het magnetische veld en het oorspronkelijke stroomniveau, hoe groter dit spanningsverschil wordt. Dit spanningsverschil fungeert als meetgrootheid en schakelaar, waardoor u moeiteloos de positie van de permanente magneet in de cilinderzuiger kunt detecteren.

Bij het gebruik van onze Solid State Sensor hebt u de flexibiliteit om te kiezen tussen PNP of NPN schakelingen, afhankelijk van uw toepassing. De richting van het magnetische veld en de veldlijnen bepalen de schakelrespons van het sensor materiaal, waardoor u de gewenste schakeloptie kunt selecteren: geleidend bij aanwezigheid of afwezigheid van een magnetisch veld, vergelijkbaar met de NO of NC optie in Reed Switches.

Contact

Specialist pneumatiek

Ad van Gemert