Ga naar hoofdinhoud
Kostenbesparing op uw cilinders dankzij ISO

Kostenbesparing op uw cilinders dankzij ISO

ISO normering helpt u kosten besparen

Global suppliers zijn leveranciers met een wereldwijde dekking. Ze hebben veel vestigingen en zijn aanwezig in de belangrijke industriegebieden van de wereld. Prima bedrijven met prima producten en prima mensen. Veel exporterende machinebouwers kiezen voor deze global suppliers. Ze doen dit vanwege de lokale beschikbaarheid van vervangende onderdelen, maar deze global suppliers hebben hun prijskaartje. U kunt als engineer en inkoper substantiëel op uw pneumatiekpakket besparen met Global Products. Producten die over de hele wereld uitwisselbaar zijn in vorm en kwaliteit dankzij de ISO normeringen. Hiermee verhoogt u uw concurrentiekracht en marge.

Maar waarom zijn er geen global suppliers voor bouten en moeren? De reden hiervoor is dat deze wereldwijd verkrijgbaar zijn en allemaal volgens dezelfde norm zijn geproduceerd. Een DIN of ISO nummer in de stuklijst, draadmaat, lengte en tot slot de treksterkte en klaar. Dit is dus een global product, ofwel een product dat wereldwijd op iedere hoek van de straat verkrijgbaar en exact (volgens norm) omschreven is.

iso_standaard.png

Bespaar 20% op inkoop machines met ISO

Als u ISO standaardisatie op uw pneumatiekdelen zou toepassen, kunt u voor het merendeel van de machines probleemloos 20% op uw inkoop besparen. Vrijwel alle pneumatiekdelen zijn omschreven in ISO normen, juist om de marktwerking en de uitwisselbaarheid te optimaliseren. Ventielen en cilinders zijn geheel gestandaardiseerd en overal ter wereld probleemloos één op één uitwisselbaar en u kunt hiermee een enorm voordeel behalen. U specificeert bijvoorbeeld een ISO 15552 - 80 x 250 cilinder en u kunt wereldwijd bij meer dan tweehonderd fabrikanten inkopen. Voeg er “PU seals” aan toe voor een topkwaliteit afdichting en u heeft ook nog een kwalitatieve cilinder die qua standtijd net zo goed is als welk ander merk dan ook.

U kunt dus enorm veel geld besparen op uw inkoop en uw buitenlandse klant kan in eigen land de lokale dealer dezelfde cilinder laten leveren dankzij de ISO normen. U profiteert van de beste inkoopprijs met maximale concurrentiekracht en uw klant profiteert van de ruime keus in leveranciers ter plaatse. Als uw verkopers deze visie aan uw klanten doorgeven, zullen deze niet alleen waardering hebben voor uw pragmatische productbenadering, maar ook zelf de besparingsmogelijkheden kunnen gaan benutten. Het concept van de global products vereist wel dat u weet hoe u de producten moet omschrijven en beoordelen.

ISO 15552

HDM_vk_230531_wit.png

De ISO 15552 normering omschrijft relevante maatvoeringen van pneumatische cilinders en montagetoebehoren van Ø32 tot en met Ø320mm. Deze norm is actief sinds 2004 en vervangt de oudere normen ISO 6431 en VDMA 24562. Het grote voordeel van de ISO 15552 normering is dat de cilinders van alle fabrikanten met deze norm onderling uitwisselbaar zijn.

ISO 15552 cilinders bij Q Plus

Q Plus heeft de volgende series in haar assortiment opgenomen:

 • HDM: lichtgewicht dubbelwerkende cilinders
 • DMCA: Zeer vuilbestendige cilinders
 • DMCA/RC: Zeer corrosiebestendige cilinders
 • YDM: RVS cilinders
 • UDM: Cilinders met een grote diameter
 • HSM: Enkelwerkende lichtgewicht cilinders

ISO 6432

ISO6432-minicilinder-dubbelwerkend-gedempt_6.png

Deze norm omschrijft de maatvoering van kleine rondcilinders Ø8 – Ø25mm, ook bekend als mini-cilinders. Ook bevat deze norm maten voor vier montagetoebehoren.

De eerste uitvoering is wat betreft de bouwwijze gelijk aan de ISO 6432, maar is niet genormaliseerd. Ook in de maatvoering komen veel maten overeen met andere merken.

Bij de tweede uitvoering wijkt de bouwwijze af van de ISO 6432. Ook in de maatvoering zijn verschillende merken onderling niet uitwisselbaar.

ISO 6432 cilinders bij Q Plus

Q Plus heeft de volgende series in haar assortiment opgenomen:

 • OD: Dubbelwerkende minicilinders in vele mogelijke varianten
 • OS: Enkelwerkende minicilinders in vele mogelijke varianten
 • MelQ: Zeer vuilbestendige minicilinders
 • ZDM: Dubbelwerkende RVS 304 minicilinders
 • ZSM: Enkelwerkende RVS 304 minicilinders
 • DEP: Minicilinders met doorgaande zuigerstang

ISO 21287

XDM_RVS.png

Deze norm omschrijft de relevante maatvoering van pneumatische compact cilinders van Ø20 tot en met Ø100mm. De bijpassende montagetoebehoren komen overeen met die van ISO 15552 cilinders zodat ook deze algemeen uitwisselbaar zijn.

De ISO 21287 is de opvolger van de Unitop en heeft de voorkeur wegens de uitwisselbaarheid. De ISO 21287 en Unitop zijn echter vanwege de maatvoering onderling niet uitwisselbaar.

ISO 21287 cilinders bij Q Plus

Q Plus heeft de volgende series in haar assortiment opgenomen:

 • PDM: Dubbelwerkende compact cilinders
 • PSM: Enkelwerkende compact cilinders
 • XDM: Dubbelwerkende RVS cilinders
 • XSM: Enkelwerkende RVS cilinders

ISO 8139 en ISO 8140

PNG_RD001395-SP.png

ISO 8139 en ISO 8140

ISO 8139 kogelkoppen (stangogen met bollager) zorgen voor een optimale uitwisselbaarheid en leveren u bovendien een kostenbesparing op.

ISO 8140 omvat de maten en schroefdraden van de gaffels (stangogen). Er zijn legio materialen en montage methoden van de pen beschikbaar.

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke