Ga naar hoofdinhoud
Samen op weg naar een eerlijke en duurzame wereld

Samen op weg naar een eerlijke en duurzame wereld

Wie producten ontwikkelt, is scheppend bezig. Met uw klant, met uw machines of uiteraard uw eigen producten. Een uitdagend en creatief aspect van ons vak waar we veel energie uit halen.

De wereld is groter dan machines, trailers en glaslijnen. Er is bovendien veel gaande. QPlus draagt graag haar steentje bij aan een eerlijkere en duurzamere toekomst.

artsenzg_logo.png

Artsen Zonder Grenzen

Niet alle mensen leven in een sociaal ontwikkelde omgeving zoals u en ik. Veiligheid, voeding, medische zorg en een mooie toekomst zijn niet overal vanzelfsprekend. En daar willen we wat aan doen.

Q Plus sponsort structureel ontwikkelingsprojecten en noodhulp. We hebben gekozen om met name Afrika te ondersteunen en we doen dat met Artsen Zonder Grenzen voor de noodhulp en medische zorg.

100% groene stroom door zonnepanelen

Sinds 2013 voorziet Q Plus zichzelf voor 100% van eigen, groene stroom. Met 245 PV-panelen, goed voor een opgewekt vermogen van 60 Megawatt per jaar, wordt er ruim 31 ton CO² uitstoot voorkomen. Hiermee kunnen we onze Kardex-systemen, verlichting, computers en elektrische wagenpark dagelijks voorzien van voldoende stroom.

mvo.png

beige-16875_1280.jpg

Hergebruik verpakkingsmateriaal

We hergebruiken het verpakkingsmateriaal van onze leveranciers zo veel als mogelijk, om onze afvalstroom te beperken. Daar waar mogelijk kijken we met onze klanten hoe we verpakkingsmateriaal circulair kunnen gebruiken. 

Afspraken over verpakking leiden tot CO²-reductie

Door samen goede afspraken te maken over verpakkingseenheden, verpakkingsvorm en hergebruik van verpakkingsmaterialen zorgen we samen met u voor een reductie in afvalstromen en uitstoot van CO². Ons magazijn wordt een verlengstuk van uw interne logistiek.

matthias-heyde-aBGYL-ue5xo-unsplash.jpg

rosebox-BFdSCxmqvYc-unsplash.jpg

CO2-uitstoot vermindering door de zending rechtstreeks naar uw klant te sturen

We geloven dat verregaande ketenintegratie de toekomst heeft. Waarom zou u een zending voor uw klant via uw magazijn laten lopen? We kunnen de zending ook rechtstreeks naar uw klant sturen in een neutrale verpakking. U hoeft nog alleen maar te factureren. Dat scheelt u kosten en u realiseert  een reductie in CO² uitstoot.

Contact

Algemeen directeur

Serge BertensSerge Bertens