Geluiddempers

Geluiddempers en smoorventielen worden toegepast om het geluid van de vrijkomende perslucht te dempen. Buiten dat het harde geluid als storend kan worden ervaren, zijn werkgevers verplicht om (gehoor)schade bij hun personeel te voorkomen. Tevens hebben de geluiddempers ook een filter-functie, ze zorgen er namelijk voor dat vuil wordt buiten gehouden. De geluiddempers zijn te verkrijgen in kunststof, messing en RVS.

Kunststof

De kunststof geluiddempers zijn gemaakt uit Acetal (POM) PA of PE. Hierdoor hebben ze een hoge mate van chemische bestendigheid. De geluiddemper met steel kan direct in een push-in fitting worden gemonteerd. De geluiddempers met draadaansluiting zijn voorzien van een rechte (BSPP) draad.

Messing

De messing geluiddempers zijn gemaakt van gesinterd messing. Afhankelijk van het type is de porositeit 36 – 100 µm. Standaard zijn alle dempers voorzien van een rechte (BSPP) draadaansluiting.

RVS

In het geval dat messing of kunststof geluiddempers niet volstaan dan kunt u kiezen uit een variant van RVS 304. Deze geluiddempers zijn voorzien van een rechte (BSPP) draadaansluiting.

Twijfelt u nog over het juiste materiaal voor uw geluidsdemper? Neem contact op met één van  onze technisch specialisten, zij denken graag met u mee.