Ga naar hoofdinhoud
Antwerpse Staal Services - bedrijfszekere persluchtvoorziening

Antwerpse Staal Services - bedrijfszekere persluchtvoorziening

Antwerpse Staal Services is een dienstverlenend familiebedrijf. Men levert staalplaten en Holland Profiel en daarnaast voorziet men in aanvullende diensten zoals: stralen, conserveren, het delen van platen in handelbare formaten en diverse keuringen. Het klantenbestand bestaat uit: Scheepsbouwers, scheepsreparatiebedrijven, constructiebedrijven, machinebouwers, aannemers uit de bouw en infra.

Meer informatie: www.ass-steel.be

Geinstalleerd door
Koremans Groep

Koremans-rood-compleet.jpg

Meest optimale en bedrijfszekere persluchtvoorziening voor nieuwbouw

Koremans groep is één van de Naili erkende dealers in Nederland. Door de expertise van Koremans groep in samenwerking met Q Plus is er vanuit de klant een vraagstelling neergelegd om tot de meest optimale en bedrijfszekere persluchtvoorziening te komen voor een nieuwbouwsituatie ter uitbreiding van de productiefaciliteit. TCO (Total Cost of Ownership) is hierbij een belangrijke factor.

Eenvoudig te onderhouden schottencompressor

Het voordeel van een schottencompressor ten opzichte van andere technieken is de eenvoud van de machine. Hierdoor zijn onderhoudswerkzaamheden van een dergelijke machine snel en makkelijk te realiseren. Tel daarbij op dat er zeer weinig aan slijtage onderhevige delen aanwezig zijn en je komt al snel tot de conclusie dat hier de eerste winst in de TCO te behalen valt.

ass_6.jpg

5.jpg

Cascade-opstelling voor lager energieverbruik

Daarnaast is op energieverbruik grote winst te behalen. Doordat de compressorolie geen lange nakoeltijd nodig heeft is de nadraaitijd (nullast) te verwaarlozen in vergelijking tot bijvoorbeeld een schroefcompressor. In deze situatie is er gekozen om drie kleinere 7.5 kW compressoren in cascade op te stellen in plaats van één grote 22 kW compressor.

Tijdens de verbruiksanalyse bleek dat slechts in enkele piek situaties een capaciteit benodigd was van 22kW; op alle andere momenten van de dag blijkt 15 kW meer dan afdoende.

Door deze opstelling is naast energiebesparing ook direct een back-up situatie gecreëerd. Doordat er veelal maar vraag is voor twee compressoren staat er altijd één compressor als back-up en zal door de cascaderegeling de bedrijfsuren gelijk oplopen. Hierdoor worden de onderhoudskosten verspreid. Mocht er in de toekomst uitbreiding gewenst zijn, dan kan er modulair worden uitgebouwd naar een maximum van 16 compressoren. Conclusie; een energetisch optimale oplossing met een lage TCO en goede redundantie.

Persluchtdistributie en conditionering

Naast de verbruiksanalyse is er een inventarisatie gedaan van benodigde persluchtkwaliteit conform ISO8573-1:2010, gewenste locatie in het pand, benodigde buffers en persluchtdistributie naar de verbruikers. Op basis hiervan heeft de Koremans groep de aanleg van de complete technische ruimte en persluchtleidingen gerealiseerd.

Naast het benodigde vloeroppervlak is er natuurlijk gekeken naar voldoende aanvoer van lucht en afvoer van de verwarmde koellucht door op maat gemaakte ventilatiekanalen.

Naast de drie stuks Naili AB 7.5 kW compressoren zijn er de benodigde basisfiltratie (cycloon filter, grof filter, fijn filter), een adsorbtiedroger en een 900 liter buffertank geplaatst.

Om al deze componenten te verbinden is er gebruik gemaakt van het Sicomat leidingsysteem.

14.jpg

ass_4.jpg

ass_3.jpg