Ga naar hoofdinhoud
Vervaet - bandendrukwisselsysteem

Vervaet - bandendrukwisselsysteem

Topkwaliteit machines produceren is één van dé kenmerken van Vervaet. Met passie voor het vak, oog voor klantwensen en pionieren waar het kan. Vandaag de dag ontwikkelt en produceert Vervaet geavanceerde hightech zelfrijders voor het oogsten van suikerbieten, chicorei, voederbieten en knolselderij en voor de toediening van onder meer drijfmest, vaste mest, kippenmest, compost, digestaat, vinasse en kalk.

Meer informatie: www.vervaet.nl

Geoptimaliseerd bandendruksysteem

Al jaren levert Q Plus draaidoorvoeren (swivels) en ventielblokken aan Vervaet om het eigen ontwikkelde bandendruksysteem te laten functioneren. In nauwe samenwerking is het bandendruksysteem geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd.

vervaet_assemblage2.png

Een bandendruksysteem spaart bodem en band

Bandendruksystemen zijn populair om bodem en banden te ontzien. Hierbij een aantal redenen om voor een drukwisselsysteem te kiezen.

Een te hard opgepompte band laat diepe sporen achter op het land. Dat kan gewas en structuur beschadigen en kost meer brandstof. Uit onderzoek van Michelin blijkt dat 1 cm méér insporing 10% meer brandstof kost. Om dit te voorkomen rijdt men beter met zachte banden op het land. Op de weg? Dan rijdt u beter met harde banden.

Door de expertise van Q Plus en Vervaet te bundelen is er een set ontstaan die voorziet in deze behoefte.

Modulair

Er zijn de meest uiteenlopende behoeftes en het systeem is modulair aan te passen. Daardoor kunnen klantspecifieke wensen eenvoudig worden geïntegreerd.

Compressor

Doordat snelheid en gelijktijdigheid bij het wisselen van de bandenspanning vaak van cruciaal belang is, kan het zijn dat de compressor die normaliter aan boord is niet genoeg capaciteit heeft. Om dit vraagstuk te tackelen biedt Q Plus tevens een zeer betrouwbare schotten-compressor aan, die met minimaal onderhoud de spanning snel en eenvoudig op peil kan brengen en houden.

vervaet_1-2.jpg