Winkelwagen € 0,00
Swipe to the left

Koppelingen en nippels: keuzestress

Koppelingen en nippels: keuzestress
By Sylvester Vogelenzang de Jong 15 november 2017 11886 Views Geen opmerkingen

Dagelijks krijgen we vragen of we kunnen helpen bij het identificeren van persluchtkoppelingen en bijbehorende steeknippel.


We hebben een breed en diep pakket snelkoppelingen en kunnen het merendeel van de aanvragen invullen. Wat als u een koppeling heeft die u niet terug kunt vinden op onze website? Kijk zorgvuldig of er een merk of type aanduiding op de koppeling staat. Met een merk en typenummer kunnen we de koppeling voor u omnummeren naar een uitwisselbare uitvoering van Prevost, Stäubli of Lüdecke.

Staat niets vermeld op de koppeling? Dan heeft u feitelijk de steeknippel nodig om verder te kunnen. Aan een koppeling (mits er duidelijke kenmerken zijn) is niet op te maken om welk profieltype het gaat. Het profieltype van de steeknippel is feitelijk altijd het uitgangspunt, deze bepaald de serie waaruit we kunnen kiezen. Er zijn veel, heel veel steeknippel profielsoorten in omloop. U kunt de steeknippel eenvoudig herkennen door gebruik te maken van onze steeknippel profielkaart. Door de steeknippel in de kaart te houden kunt u eenvoudig zien welke soort het is.

Als u (of uw klant) geen steeknippel profielkaart beschikbaar heeft, dan zult u de steeknippel moeten opmeten. De maatvoeringen staan in onze documentatie en op onze A3 poster.


Ook een steeknippel profielkaart hebben?