Ga naar hoofdinhoud

Afdichtingsmateriaal

Goede afdichting valt of staat met de juiste materialen

Om fittingen en leidingsystemen goed af te kunnen dichten of borgen is het noodzakelijk daarvoor de juiste materialen te gebruiken. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloeibare afdichting of borging is het raadzaam zowel ontvetter (Loctite 7063) als activator (Loctite 7649) te gebruiken.

PNG_borging_groep_nieuw.png

PNG_loctite-243.png

Afdichting of borging?

Wanneer een verbinding enkel afgedicht hoeft te worden dan is een afdichtmiddel aan te raden. Let hierbij op dat krachten op de verbinding nauwelijks zijn toegestaan. Wanneer dit het geval is kan beter voor een borgingsmiddel worden gekozen.

Borging: meest zekere verbinding

Voor de meest zekere afdichting en verbinding kan het best worden gekozen voor een borgingsmiddel. Afhankelijk van de toepassing kan worden gekozen voor een middel-sterke verlijming, waarbij demontage mogelijk is met handgereedschap, of voor een sterke verlijming waarbij demontage minder eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Ontvet de te verlijmen oppervlakken goed voordat u lijm aanbrengt

Ontvet, reinig en droog te verlijmen oppervlakken met Loctite 7063 alvorens de lijm aan te brengen. Voorbehandeling met Loctite 7649 Activator is aanbevolen. De activator zorgt voor een snellere droging.

PNG_loctite-7063.png

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke