Ga naar hoofdinhoud

Leidingen verbinden of leidingen door een wand voeren

Onze klanten gebruiken deze fittingen vaak om leidingen aan elkaar te verbinden of om leidingen door een wand te voeren.

Let op: Omdat de snijring een groef in de leiding maakt bij de montage is dit type koppeling minder geschikt voor toepassingen met trillingen of frequente temperatuurwisselingen.

Houd er rekening mee dat de buis, leiding of slang de beperkende factor kan zijn qua druk. Indien u kunststof tubing gebruikt is gebruik van een steunhuls noodzakelijk.

Geschikt voor middelhoge drukken boven 10 bar

Snijringkoppelingen worden vooral toegepast voor middelhoge drukken boven 10 bar en onder 175 bar tot 35 bar, afhankelijk van de diameter.

U kunt hierbij leidingen gebruiken van koper, staal, messing, kunststof en zelfs rubberen slangen. Omdat de snijring een groef in de leiding maakt bij de montage is dit type koppeling minder geschikt voor toepassingen met trillingen of frequente temperatuurwisselingen.

Door het gebruik van een genormaliseerde snijring zijn de fittingen uitwisselbaar met andere merken.

Neemt u de montageinstructies in acht en houdt u er rekening mee dat de buis, leiding of slang de beperkende factor kan zijn qua druk.

Snijring-koppeling-verbinding_tegel.png

Montagemethode

Om slecht gemonteerde snijringkoppelingen te voorkomen adviseren we u de volgende montagemethode:

srk_montage.png

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke