Ga naar hoofdinhoud
FRL Futura-serie

FRL Futura-serie

Efficiënte persluchtconditionering met de Futura-units van Knocks

Onze geavanceerde luchtbehandelingsunits zijn ontworpen om uw perslucht perfect voor te bereiden voor elke toepassing. Of het nu gaat om filtratie, verwijdering van vochtdruppels, drukregeling of smering, met de Futura-units heeft u alles onder controle.

Filteren, druk regelen en smeren

Bij het samenstellen van uw luchtbehandelingsunits is het cruciaal om de juiste volgorde te hanteren: eerst filteren, dan drukregelen en tot slot smeren. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen units met dezelfde bouwgrootte moeiteloos aan elkaar worden gekoppeld, zodat u de perfecte oplossing op maat kunt creëren.

Kostenbesparingen dankzij aanzienlijk lagere drukverliezen

Bovendien bieden ze aanzienlijk lagere drukverliezen, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.

Laat u adviseren door onze experts en vraag de drukverliesdiagrammen op om ervoor te zorgen dat u de juiste unit kiest voor uw toepassing.

Beheer de druk nauwkeurig

Onze drukregelaars zijn ontworpen om de druk van uw persluchtsysteem nauwkeurig te beheren.

Met 6 beschikbare uitgaande drukbereiken, variërend van 0,5 tot 8 bar, kunt u de druk precies aanpassen aan uw specifieke behoeften. Onze drukregelaars worden standaard geleverd met een handige manometer met bijpassende schaalverdeling, waardoor u altijd de controle hebt over uw persluchtsysteem.

MelQ FRL in stal.jpg

drukregelaar_instellen.png

Drukregelaar instellen

Om de druk in te stellen trekt u de zwarte knop omhoog en verdraait u deze; druk hem na het instellen terug in de vergrendelde positie. Door aan de witte schijf te draaien komen er slotgaten vrij. Door hier een slot in te hangen kan de drukregelaar alleen door geautoriseerd personeel worden ingesteld.

Wanneer er behoefte is aan veel verschillende drukken, kunt u gebruikmaken van de drukregelaars met doorgaande voeding. Bij dit model komt de secundaire druk tegenover de manometer uit de drukregelaar.

Technische specificaties

Behuizing

Grivory® (PA)

Instelknop

POM

Afdichtingen

NBR

Membranen

NBR

Temperatuurbereik afdichtingen

-10°C tot +60°C

Temperatuurbereik membranen

-10°C tot +60°C

Maximale ingangsdruk (primaire druk)

16 bar

ATEX gecertificeerd

Conform II 2 GD -10°C < Ta < 50°C

Symbool

symbool_drukregelaar_futura.jpg

dimensies_drukregelaar_futura.jpg

Maximale ingangsdruk [bar]

Regelbereik [bar]

Codering

16 bar

0,1 – 1

/1/

16 bar

0,1 – 2

/2/

16 bar

0,1 – 4

/4/

16 bar

0,1 – 8

/8/

16 bar

0,1 – 10

/10/

16 bar

0,1 – 16

/16/

Drukbereik

Houd bij het bepalen van uw keuze rekening met het kleinste drukbereik dat bij uw toepassing past, zodat u de druk nauwkeurig kunt instellen.

Zoek het voor u juiste regelbereik van de secundaire druk door naar het bereik in de artikelcode te kijken. Zie onderstaande tabel. Artikelcode voorbeeld: KN-KFRG138/8/G.

Aansluiten

De drukregelaars hebben een ontluchting aan de secundaire zijde om het systeem te ontluchten, als de druk daar hoger is dan de ingestelde waarde. De pijlrichting op de drukregelaar geeft de doorstroomrichting aan van primaire druk (voeding) naar de secundaire druk (systeemdruk). Mocht de drukregelaar na installatie constant lekken, dan is de kans zeer groot dat u met de doorstroomrichting geen rekening heeft gehouden. Draai de regelaar 180° om, verplaats de manometer en het probleem zal zijn opgelost.

FRL-kunststof-set-groep.png

Contact

Specialist perslucht

Mitchell Riedijk