Leidingsystemen informatie

Daar waar gebruik gemaakt wordt van perslucht is een distributiesysteem een onmisbaar gegeven. We spreken dan vaak over een leidingsysteem. De leiding voorziet in het transport van perslucht en andere media en maakt de toegankelijkheid op de werkvloer gemakkelijker.

Dagelijks worden er vele nieuwe leidingsystemen aangelegd vooral voor persluchtdistributie. De jarenlang in gebruik zijnde verzinkte stalen buis raakt steeds meer uit de gratie. Op lange termijn is de corrosie vastheid van staal onvoldoende, het is zwaar en het laat zich niet ideaal monteren. Het moderne leidingsysteem is van aluminium buis met kunststof koppelingen.
Q Plus heeft een zeer breed pakket "distributie" producten. Het pakket van Sicomat voorziet in technisch hoogstaande producten tegen realistische prijzen.


Aluminium leidingsystemen

De belangrijkste voordelen van een aluminium leidingsysteem is de corrosie vastheid. Het is mooi, zeer snel aangelegd en daardoor zeer prijs concurrent. Daarnaast is het makkelijk uit te breiden, eventueel mee te verhuizen en door iedere klant zelf aan te leggen als hij dat zou wensen. Het systeem is door de TÜV langdurig getest en met goed gevolg doorlopen. Een keiharde garantie voor een goed werkend systeem. Het systeem voorziet in diameters Ø20mm t/m Ø63mm en toepasbaar voor druk-en vacuümtransport van neutrale gassen en water.

Naar Aluminium leidingsystemen »


Aluminium wandsytemen

Een nieuwe aanvulling aan het pakket leidingsystemen is het wandsysteem van Sicomat. Een prachtig afgewerkt systeem die standaard voorziet in Ø16mm en Ø25mm. Het geëxtrudeerde profiel laat zich makkelijk monteren en is een aanwinst voor uw werkplaats. Het wandsysteem laat zich makkelijk combineren met het aluminium leidingsysteem.

Naar Aluminium wandsystemen »


Aluminium Ø110 systeem

De laatste toevoeging aan het pakket: het Sico110 systeem heeft een diameter van Ø110 en is dus geschikt voor systemen waarbij grote volumes nodig zijn. Sico80 heeft een diameter van Ø80 en is medio Q2 2017 leverbaar. Het geëxtrudeerde profiel laat zich makkelijk monteren en is een aanwinst voor uw werkplaats. Het wandsysteem laat zich makkelijk combineren met het aluminium leidingsysteem en het wandsysteem.

Naar Aluminium Ø110 systeem »


Aluminium leidingystemen voor vacuum

Het grijze systeem is te gebruiken voor vacuum en verkrijgbaar in Ø63. In basis zijn de componenten identiek aan het blauwe persluchtsysteem. In situaties waar vacuum toegepast wordt, is het wenselijk dat de leidingsystemen te herkennen zijn door de unieke kleur.

Naar Aluminium leidingsysteem voor vacuum »


Aluminium leidingystemen voor stikstof

Naast het blauwe (RAL5015) systeem wat vooral gebruikt wordt voor persluchttoepassingen, is er ook een groen (RAL6018) systeem wat gebruikt dient te worden voor stikstof distributie. In basis zijn de componenten identiek aan het blauwe persluchtsysteem. In situaties waar perslucht en stikstof toegepast wordt, is het wenselijk dat de leidingsystemen te herkennen zijn door de unieke kleur. Het systeem voorziet in diameters Ø25mm en Ø40mm.

Naar Aluminium leidingsysteem voor stikstof »


Air Quick leidingsysteem

Air Quick is een uitbreiding op het Sicomat pakket. Het unieke aan dit nieuwe systeem is dat het gemonteerd kan worden zonder speciaal gereedschap. Met de diameters ø15, ø22 en ø28 is dit systeem uitermate geschikt voor kleinere leidingsystemen en ook voor toepassing in machinebouw.

Het push-in systeem monteert snel en éénvoudig. Het ontkoppelen van de buis is alleen mogelijk met een adapter, dit maakt het onbedoeld ontgrendelen niet mogelijk.

Uiteraard is het systeem te combineren met de bekende buismaten ø20, ø25, ø32, ø40, ø50 en ø63.

Naar Air Quick leidingsysteem »


Bestekteksten persluchtleidingsystemen

Het beschrijven van een persluchtnetwerk in een bestek, heeft voordelen voor de opdrachtgever en installateur. Verrassingen tijdens installatie en onvoorzien kosten worden hiermee voorkomen. Daarnaast is het zaak dat een bestek een efficiënt (lage drukval) en duurzaam (corrosie vrij) systeem voorschrijft, waar de gebruiker veel gemak van zal hebben.

Voor bestekschrijvende partijen zoals ingenieurs- en adviesbureaus, zijn er bestekteksten beschikbaar waarin alle belangrijke punten beschreven zijn. Bespaar uzelf en uw opdrachtgever veel tijd en download de bestekteksten via deze link of stuur ons een e-mail naar sicomat@qplus.nl.