Speciaal cilinders

De groep speciaal cilinders is één van onze favoriete productgroepen omdat we hier echt kunnen laten zien wat we in huis hebben. Samen met de klant bepalen we wat de eisen zijn voor de cilinder en daarna volgt intern overleg hoe het kan worden opgelost. De daarop volgende stap is het maken van een tekening. Dit doen we uiteraard in 3D.

Speciaal cilinders kunnen sterk variëren in uitvoering en moeilijkheidsgraad. Een cilinder met geïntegreerde ventielen die geheel zelfstandig heen en weer beweegt zodra hij op lucht is aangesloten en geschikt moet zijn voor een zeer agressieve omgeving is veel complexer dan een compact inbouwende cilinder die zonder deksels op een manifold blok moet worden gemonteerd. Met ons ontwerp gaan we naar de meest geschikte fabrikant om zo de meest optimale kostprijs te behalen voor zowel de prototypes als de serie.

2D mest cilinder 3D mest cilinder

Na de prototype opdracht en test wordt er een evaluatie gedaan waarna er eventuele aanpassingen worden gemaakt. Daarna volgt het logistieke overleg om onder andere de voorraad niveau’s te bepalen; de rest is simpele administratie.
Q Plus biedt de mogelijkheid cilinders met een coating te leveren. Er worden veel coatingsoorten toegepast in de industrie. Een veel toegepaste coating is Rilsan.