Ga naar hoofdinhoud
Agroservice Winterswijk - probleemloos melken

Agroservice Winterswijk - probleemloos melken

Agro Service Winterswijk is een succesvol jong bedrijf. De kernactiviteiten zijn verkoop en reparatie van tractoren, landbouwwerktuigen en grondverzetmachines. Daarnaast geeft men advies omtrent het inzetten van de juiste componenten in diverse situaties. Naast Oost-Nederland bedient men ook klanten in Duitsland.

Meer informatie: www.agroservicewinterswijk.nl

cropped-agroservicewinterswijk-1.png

Eind 2016 kreeg men de vraag van een boer met ruim 500 melkkoeien om de vele storingen en luchtlekkages in de stal te verhelpen. Doordat men bijna volcontinu op een conventionele manier melkt op 2 x 12 melkplekken is men zeer afhankelijk van het goed functioneren van de pneumatiek.

MelQ adsobtiedroger en MelQ cilinders

Na inspectie door Agro Service Winterswijk concludeerde men dat de storingen en lekkages werden veroorzaakt door vocht in het luchtsysteem. Doordat het bestaande systeem te ver was aangetast door het vocht in de oude situatie, heeft men ervoor gekozen om het hele luchtleidingsysteem opnieuw aan te leggen en te zorgen voor goed geconditioneerde (droge!) lucht. Hiervoor is een MelQ MQ-AD60 (60 m3/h) adsorbtiedroger geïnstalleerd. Ook de aanwezige pneumatiek cilinders zijn vervangen voor cilinders van MelQ.

Inmiddels zijn we een aantal (strenge) winters verder, en er wordt nog steeds gemolken zonder dat zich een storing of een lekkage heeft voorgedaan.

agroservice1.jpg