Ga naar hoofdinhoud
ISO 15552 PMK cilinder met geïntegreerde eindstandvergrendeling

ISO 15552 PMK cilinder met geïntegreerde eindstandvergrendeling

Alleen beweging vanuit besturing van uw systeem

Door deze mechanische veiligheidsfunctie kan de cilinder niet bewegen zonder dat er een signaal wordt gegeven vanuit de besturing van uw systeem, in alle andere gevallen zal de blokkeerpen door veerdruk in de fixatiegroef van de cilinderstang worden geduwd.

Voordelen t.o.v. zuigerstangrem

  • Voor het plaatsen van een zuigerstangrem dient een verlengde zuigerstang te worden toegepast. Hierdoor is de inbouwmaat niet langer conform ISO15552
  • De maximale houdkracht van een zuigerstangrem is beperkt; indien de waarde wordt overschreden dan zal de cilinder alsnog in beweging komen.
  • Er zijn geen extra luchtaansluitingen noodzakelijk. De activatie van de deblokkering wordt met interne lucht gestuurd.

PMK.png

Industrieel of extra robuust voor de agrarische industrie

Naast de standaard uitvoering voor de industrie, is de PMK-Serie ook beschikbaar in de robuuste RC-uitvoering. Deze uitvoering is speciaal ontwikkeld voor gebruik binnen de agrarische industrie en standaard voorzien van hoogwaardig corrosiebestendig aluminium en speciale schraapring voor het buiten houden van vuil. Dit type cilinder wordt veelvuldig toegepast in melkstallen als veiligheid op de toegangspoorten.

De geïntegreerde blokkering is beschikbaar voor cilinderboringen 63mm en 80mm voor zowel fixatie in positie in, positie uit of voor beide posities. Voor de beste werking dient er aan beide zijden van de zuiger druk aanwezig te zijn. Daarom is aansturing met een 5/3 ventiel met open middenstand af te raden.

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke