Ga naar hoofdinhoud
Uitwisselbaarheid in de pneumatiek

Uitwisselbaarheid in de pneumatiek

Uitwisselbaarheid op basis van ISO-normering

De ISO normen zijn ontwikkeld om uitwisselbaarheid en marktwerking te bevorderen. Maatvoering is vastgelegd en uitwisselbaarheid is daarmee verzekert voor uw klant. Cilinders, ventielen, tubing en fittingen kunt u allemaal omschrijven zonder artikelnummer, maar op basis van de ISO norm. U verlaagd uw kostprijs in de steeds concurrerender wordende markt. Dus zet bv. in uw stuklijst: ISO15552 Ø80-0500 en de markt ligt voor u open. Het zal u verbazen; tot op 20% besparing op uw pneumatiek pakket is snel haalbaar. Q Plus helpt u verder. Tevens is uw klant ervan verzekerd dat vergelijkbare componenten wereldwijd (dus om de hoek) verkrijgbaar zijn. U kunt dus het beste gebruik maken van ISO ventielen en ISO genormeerde cilinders.

Uitwisselbaarheid van merken

Naast uitwisselbaarheid door ISO-normeringen is het ook mogelijk uit te wisselen op basis van producent. Veel pneumatiek producten komen uit specialistische fabrieken die een veelvoud van merken bedienen met hetzelfde kwaliteitsniveau dat u toekent aan een A-merk. Kwaliteitsverschillen zijn er nauwelijks tussen de “grote” en de “kleine” merken. Voor de oplettende gebruiker zijn er veel overeenkomsten te ontdekken in FRL-en, fittingen, afdichtingen, voorstuurkopjes en wat al niet meer.

Origineel

frl-origineel.png

Alternatief van Q Plus

FRL-kunststof-set-groep.png

Uitwisselbaarheid door uniformiteit

Als laatste hebben we producten welke universeel toepasbaar zijn. Niet genormeerd door ISO, maar door een logische markt werking. Een voorbeeld hiervan is onze KT-serie reed switches voor cilinders. Door zijn universele inbouwmaat past deze reedswitch in praktisch alle T-groeven en is vanaf de bovenzijde te monteren. One-size-fits-all. En mocht u dit model privat label bij de wereldmarktleider tegenkomen voor meer geld, ja dat klopt.

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke