Ga naar hoofdinhoud

De meest gangbare leiding

De combinatie van eigenschappen maakt PU de meest gangbare leiding in de pneumatiek. De eigenschappen van PU worden bepaald door de basisgrondstof. De meest gangbare variant is gemaakt van polyester (polyether wordt echter ook vaak gebruikt).

PU leiding UV bestending, watervast (ETHER)

De SL.PU is een polyurethaan ether-basis leiding. De leiding is geschikt als pneumatiekleiding en voor de doorvoer van water. De SL.PU kan worden gebruikt bij temperaturen tussen -40⁰C tot 60⁰C, waarbij de toelaatbare werkdrukken afnemen naarmate de temperatuur hoger wordt (zie tabel).

De leiding is hydrolysevast en heeft een uitstekende UV bestendigheid, wat out-door gebruik mogelijk maakt in tegenstelling tot de SL.U. De SL.PU is standaard verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren (Blauw, Zwart, Transparant) in rollen van 100 meter.

Afwijkende kleuren/maten/rollengtes zijn leverbaar in overleg. De leiding is ook als een warm verlijmde DUO uitvoering verkrijgbaar (Zwart/Blauw)

PU-leiding, niet watervast (ESTER)

De SL.U is een pneumatiekleiding van PU (polyurethaan) op polyester basis.

Het is een soepele leiding, vooral bij toepassing bij lage temperaturen. De leiding is bedoeld voor algemene pneumatiek toepassingen waarbij droge perslucht wordt gebruikt. De leiding is niet knikgevoelig en met een kleine buigradius worden gemonteerd. Het kan van -40°C tot +80°C worden ingezet, waarbij de toelaatbare werkdrukken afnemen bij hogere temperaturen. De leiding heeft een beperkt chemische bestendigheid en is niet hydrolysevast, maar wel olie-en vetbestendig.

PNG_tubing groep-PU.png

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke