Ga naar hoofdinhoud
Aluminium cilinders conform ISO 15552

Moderne, lichtgewicht ISO 15552 cilinder

De cilinders uit de H-serie zijn ISO 15552 genormeerd en standaard uitgevoerd met slijtvaste polyurethaan (PU) afdichtingen. Op aanvraag kunnen de cilinders worden voorzien van de hoge temperatuur, FKM, afdichtingen.

Voor elke toepassing is een passende cilinder wat betreft maatvoering, materialen en uitvoering te krijgen bijvoorbeeld een RVS 316 zuigerstang, een holle zuigerstang, binnendraad op de stang, geen eindslagdemping of geen magneet in de zuiger. Ook is de H-serie is met een ATEX certificaat leverbaar

Welke uitvoering u ook kiest de cilinders zijn altijd voorzien van de sterke aluminium zuiger en de hard verchroomde C45 zuigerstang en blijven prijstechnisch zeer concurrerend Tijdens de ontwikkeling van deze H serie is uiterste zorg besteed aan gewichtsbesparing.

Er wordt geen gebruik meer gemaakt van overtollig aluminium. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de prijsstelling. Deze gewichtsbesparing doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de H-serie.

HDM_vk_230531_wit.png

PMK.png

Industrieel of extra robuust voor de agrarische industrie

Naast de standaard uitvoering voor de industrie, is de PMK-Serie ook beschikbaar in de robuuste RC-uitvoering. Deze uitvoering is speciaal ontwikkeld voor gebruik binnen de agrarische industrie en standaard voorzien van hoogwaardig corrosiebestendig aluminium en speciale schraapring voor het buiten houden van vuil. Dit type cilinder wordt veelvuldig toegepast in melkstallen als veiligheid op de toegangspoorten.

De geïntegreerde blokkering is beschikbaar voor cilinderboringen 63mm en 80mm voor zowel fixatie in positie in, positie uit of voor beide posities. Voor de beste werking dient er aan beide zijden van de zuiger druk aanwezig te zijn. Daarom is aansturing met een 5/3 ventiel met open middenstand af te raden.

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke