Voedselkwaliteit | PE of PU

PE of PU?

Deze voedselkwaliteit leiding is gemaakt van een LLDPE (Linear Low Density PolyEthylene). Dit is een FDA-goedgekeurd materiaal en is gecertificeerd conform NSF51 en NSF61. Hiermee is het materiaal geschikt om levensmiddelen door te voeren.

Dit is een transparante leiding die geschikt is voor contact met voedsel. Door de flexibele eigenschappen van PU is dit product uitstekend toe te passen in situaties waar weinig ruimte is om leidingen in ruime bochten te leggen en waar voedselkwaliteit een eis is.

Welke leiding heb ik nodig?

Er zijn veel situaties te bedenken waarin een voedingskwaliteit-leiding van pas komt. Houd bij het maken van uw keuze voor ogen wat de inbouwsituatie is, wat de werkdrukken zijn en welke media er stroomt. Maak op basis van deze criteria uw materiaalkeuze. Zo kan het zijn dat PE en PU voor u een economische alternatief vormen voor PTFE, FEP of PFA leidingen.

Onze technisch specialisten denken graag met u mee. Neem contact op met één van onze technisch specialisten voor een advies passend bij uw werksituatie.