Ga naar hoofdinhoud
DIN 43650 stekkers voor elektrisch bediende ventielen

DIN 43650 stekkers voor elektrisch bediende ventielen

DIN43650 stekkers

De 'vorm' van de gebruikte spoel bij het ventiel bepaalt welke stekker u nodig heeft.

Het aansluitpatroon van de spoel is volgens DIN 43650 en heeft bijvoorbeeld vorm C, vorm B of vorm A.

Deze 'vormen' geven aan wat de pingrote en vorm is en hoe de pinlocaties en afstanden tussen de pinlocaties staan op de spoel.

Stekkers voor alle spanningen

Stekkers voor alle spanningen past u toe voor alle spanningen tot 230 Volt. Ze worden geleverd met kabel, zonder kabel, met M8-aansluiting of M12- aansluiting.

Stekkers met varistor

Ook deze stekkers worden geleverd met of zonder kabel. Deze zijn wel spanningsafhankelijk door het gebruik van een LED en de varistor.

Een varistor is een spanningsafhankelijke weerstand waarvan de waarde varieert met de spanning die wordt aangelegd over de weerstand.

Verwart u een varistor (een samentrekking van Variable en Resistor) niet met een potentiometer of variabele weerstand.

Een varistor kunt u gebruiken als overspanningsbeveiliging, waarbij hij bij een lage spanning een zeer grote weerstandswaarde heeft. Bij een hoge spanning neemt deze waarde zeer snel af.

Een spanningsafhankelijke weerstand wordt steeds vaker toegepast voor het beveiligen van gevoelige elektronische apparatuur. Dit component is in staat om in zeer korte tijd zeer veel elektrische energie te absorberen, waardoor gevaarlijke spanningspieken afgeleid worden. 

Contact

Specialist pneumatiek

Ad van Gemert