Ga naar hoofdinhoud

Beheer de druk nauwkeurig

Onze drukregelaars zijn ontworpen om de druk van uw persluchtsysteem nauwkeurig te beheren.

Met 6 beschikbare uitgaande drukbereiken, variërend van 0,5 tot 8 bar, kunt u de druk precies aanpassen aan uw specifieke behoeften. Onze drukregelaars worden standaard geleverd met een handige manometer met bijpassende schaalverdeling, waardoor u altijd de controle hebt over uw persluchtsysteem.

MelQ FRL in stal.jpg

drukregelaar_instellen.png

Drukregelaar instellen

Om de druk in te stellen trekt u de zwarte knop omhoog en verdraait u deze; druk hem na het instellen terug in de vergrendelde positie. Door aan de witte schijf te draaien komen er slotgaten vrij. Door hier een slot in te hangen kan de drukregelaar alleen door geautoriseerd personeel worden ingesteld.

Wanneer er behoefte is aan veel verschillende drukken, kunt u gebruikmaken van de drukregelaars met doorgaande voeding. Bij dit model komt de secundaire druk tegenover de manometer uit de drukregelaar.

Aansluiten

De drukregelaars hebben een ontluchting aan de secundaire zijde om het systeem te ontluchten, als de druk daar hoger is dan de ingestelde waarde. De pijlrichting op de drukregelaar geeft de doorstroomrichting aan van primaire druk (voeding) naar de secundaire druk (systeemdruk). Mocht de drukregelaar na installatie constant lekken, dan is de kans zeer groot dat u met de doorstroomrichting geen rekening heeft gehouden. Draai de regelaar 180° om, verplaats de manometer en het probleem zal zijn opgelost.

FRL-kunststof-set-groep.png

Contact

Specialist perslucht

Mitchell Riedijk