Ga naar hoofdinhoud
Multifix-serie filters en filterelementen

Multifix-serie filters en filterelementen

Voorfilter, ultrafijnfilter en actiefkoolfilter

Naast het aanwezige stof in de lucht, wordt de perslucht ook vervuild door de olie die uit de compressor komt. Deze vervuilingen kunnen de perslucht in veel gevallen ongeschikt maken voor verder gebruik in het productieproces. Denk aan voedselindustrie of de farmaceutische industrie.

In ons assortiment vindt u filtratie-units die in specifieke gevallen kunnen worden toegepast om uw perslucht verder te ontdoen van fijnstof, oliedamp, geur en smaak.

Filter/waterafscheider 5µ

Al onze filter-waterafscheiders en drukregelaar/filter-waterafscheiders hebben een ingebouwde centrifugaal druppelafscheider en een gesinterd kunststoffilter. Er is ook standaard een halfautomatische condensaftap geïnstalleerd, welke opent als de primaire druk onder 1,5 bar komt. Deze aftap is te blokkeren door de moer onderaan het reservoir dicht te draaien (niet aanbevolen).

Wij raden deze halfautomaat af bij persluchtsystemen waar de druk niet zeer regelmatig wordt afgeschakeld. Kies dan voor een filter-waterafscheider met vlotter. Deze voert de condens automatisch af wanneer de bowl vol is. Tevens zit er een 1/8" BSPP schroefdraad onderaan de vlotter zodat u het condens met een slang kan afvoeren.

Alle filterelementen hebben een 5µm filterfijnheid en zijn voor pneumatiek applicaties geschikt.

Tip: Vervang de elementen met regelmaat voor de beste filterprestatie met laag drukverlies.

Contact

Specialist perslucht

Mitchell Riedijk