Ga naar hoofdinhoud
Magneetventielen voor alle media

Magneetventielen voor alle media

Media onder druk schakelen

Magneetventielen zijn afsluiters die u gebruikt om media onder druk te schakelen. De magneet zorgt ervoor dat de klep open of dicht kan worden gezet.

Deze kleppen worden gebruik om vloeistoffen of gassen door te laten, te blokkeren of om te leiden. Denk aan openen, stoppen, doseren, verdelen of mengen van media door middel van 2 of meer poorten. Het zijn kleine, compacte, geïntegreerde systemen en daarom makkelijk in te bouwen.

Toepassing

Magneetventielen zijn ideaal om snel, nauwkeurig, veel en veilig te schakelen voor diverse media zoals: olie, water, heet water, stoom en lucht.

Deze ventielen zijn uitermate geschikt voor schone media en wat gevoeliger voor vervuilde media. Schone media bevat geen slurrie, steentjes, stukjes, restjes die de magneetventielen kunnen laten verstoppen.

Afdichtingen

Een belangrijk onderdeel van Magneetventielen zijn de afdichtingsmaterialen. De meest gebruikte afdichtingsmaterialen zijn NBR, EPDM, FKM.

De materiaalkeuze wordt in sterke mate bepaald door de chemische eigenschappen en de temperatuur van het medium dat door het magneetventiel geregeld moet worden.

De juiste keuze is bepalend om een lange levensduur en optimale prestaties van het magneetventiel te waarborgen.

Meer informatie

Zoekt u een ventiel bij een specifiek medium, bekijk dan het overzicht met chemische compatibiliteit voor het bepalen van uw keuze.

Als u nodig vragen heeft, onze technisch specialisten helpen u graag verder op weg naar de juiste selectie van de juiste ventielen.

Contact

Specialist pneumatiek

Ad van Gemert