Veiligheidsventielen

Veilige besturing met een CE ventiel

De machinerichtlijnen vragen u om maatregelen te nemen ter beveiliging van handen en vingers van gebruikers. Dit CE ventiel geeft alleen een stuursignaal door wanneer er met twee handen tegelijk een pneumatisch signaal gegeven wordt.

Met een blokkeerventiel voorkomt u gevaarlijke situaties

Met een blokkeerventiel voorkomt u dat een cilinder gaat bewegen wanneer uw persluchtsysteem onverwachts leeg loopt. U voorkomt hiermee gevaarlijke situatie zoals vallende cilinders waar een last aan hangt.

Voorkom onnodige beschadigingen met een overdrukventiel

Pas een overdrukventiel toe om te voorkomen dat er overdruk ontstaat in uw pneumatisch systeem of persluchttank. Zo voorkomt u onnodige beschadigingen aan uw pneumatisch systeem.

Om te voorkomen dat een cilinder gaat bewegen wanneer het perslucht systeem ongewenst leegloopt kunt u een gestuurde 2/2 klep gebruiken (zgn. blokkeerventiel).
Op deze wijze kunt u gevaarlijke situaties voorkomen zoals vallende cilinders waar een last aan hangt.

Overdrukventiel

Om te voorkomen dat er een overdruk in een pneumatisch systeem en/of luchttank  t.b.v. een compressor ontstaat is een overdrukventiel toe te passen. Deze overdruk zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties en/of onnodige beschadigingen aan uw pneumatische componenten en dient voor elk systeem voorkomen te worden.

Wilt u meer weten?

Wilt u weten welk type veiligheidsventiel het beste past in uw werkplaats? Neem dan contact op met onze technische specialisten!