Ga naar hoofdinhoud
Ademlucht snelkoppelingen

Wat is ademlucht?

Ademlucht is een menggas conform NEN-EN 12021 met zuurstof en andere gassen (zoals helium en/of stikstof (Heliox, Nitrox), een maximale inhoud aan olie, CO, CO² en vocht. Dit gas dient als een veilige ademluchtbron in een gevaarlijke omgeving. Het zorgt ervoor dat de brandweer en andere hulpverleners, professionele en vrijetijdsduikers, classificeerders, cabinespuiters en werknemers in de (bio)chemie hun taken op een veilige manier kunnen uitvoeren in een gevaarlijke omgeving.

Snelkoppelingen ademlucht

Op dit gedeelte van de webshop vindt u ons assortiment snelkoppelingen, onder andere volgens NEN-EN 14593-1 en NEN-EN 14594.

Kort en lang profiel

De snelkoppelingen en insteeknippels zijn onderverdeeld in het kort profiel (ESI1A) voor aan de gordel en het masker, en het lang profiel (ESI2A) voor op de drukreduceer/verzorgingsunit. Dit is om te voorkomen dat men een te hoge ademluchtdruk aan het masker kan koppelen. De snelkoppelingen hebben een aangepaste twee-hands ontgrendeling zodat per ongeluk loskoppelen niet mogelijk is.

De ESI1A koppeling kan wel gekoppeld worden met de ESI2A insteeknippel. De ESI1A insteeknippel is alleen te koppelen met de ESI1A koppeling, dus niet met de ESI2A snelkoppeling.

Deze profielen zijn uitwisselbaar met de gangbare profielen van brandweer zodat er onderling kan worden aangesloten op ademlucht voorzieningen van hulpverleners.

Indien u niet uitwisselbaar wilt zijn met uw ademlucht systeem en dat van andere partijen, adviseren wij u de snelkoppelingen van Staubli, welke een uniek profiel hebben.

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser