Ga naar hoofdinhoud
Airconditioning snelkoppelingen

Airconditioning snelkoppelingen

SPF | Tot 250 bar

De SPF is een snelkoppeling in 6, 9, 14 en 17mm doorlaat die speciaal is ontwikkeld voor het vullen van systemen met koelmiddelen met vuldrukken tot wel 250 bar. Door in de koppeling alle afdichten dubbel uit te voeren is een zeer veilige koppeling gemaakt die onder 40 bar koppelbaar is. Geen vervuiling of luchtinsluiting is mogelijk bij het aankoppelen en afkoppelen gebeurt zonder medium verlies. Als extra barrière tegen voortijdige koelmiddelverdamping is er een speciale stofkap gemaakt die op de koppeling kan worden geschroefd. De koppelingen worden op elkaar geschroefd en hebben een draaibare achterzijde die dit een stuk lichter maakt. Afhankelijk van de koelvloeistof worden de juiste afdichtingen geselecteerd. Indien nodig kan de SPF koppelingen worden aangepast uw vulaansluitingen.

PNG_SPF09.png

PNG_RPE.png

RPE | SAE J639 vulaansluitingen

Dé snelkoppeling voor SAE J639 vulaansluitingen voor airco installaties.

Voor het vullen van de airco installaties met een vulaansluiting conform SAE J 639 heeft Staubli twee, kleur gecodeerde, doorlaten beschikbaar. De RPE11 mm en RPE14 mm nominaal voor de vulaansluiting en de retourleiding. De koppeling wordt eenvoudig op de vulaansluiting geduwd en is los te maken door één druk op de knop. Omdat de vulnippels in de airco systemen niet altijd van even goede kwaliteit zijn verslijt de O-ring soms vrij snel. Bij deze koppeling kunt u de O-ring zeer snel en eenvoudig vervangen zonder demontage van de snelkoppeling. Dit geeft een enorme tijdbesparing ten opzichte van andere vulsystemen.Ook voor niet genormaliseerde aansluitingen kunnen we een koppeling passend maken voor u. We passen de koppeling gewoon aan op uw profiel. Zo wordt de RPE veel gebruikt in de automobiel industrie waar hij aansluit op slangpilaren. Op deze wijze kunnen de koelleidingen makkelijk worden getest.

CBI | Koelmiddelen

De CBI is een algemeen toepasbare dry break koppeling die kan worden gebruikt voor water-glycol mengsels en andere koelmiddelen. De snelkoppeling is te verkrijgen in doorlaten van 3, 6, 9 12 en 16mm. U kunt de koppeling eenvoudig aan- en afkoppelen door insteken of de huls naar achter trekken (éénhandbediening) en er zijn legio aansluitingen voor u beschikbaar. Deze koppeling is met name veel gebruikt voor koelwater in de kunststofindustrie. Door de lange en geharde geleiding is de koppeling zeer stabiel en zal de koppeling niet spontaan los kunnen schieten of gaan lekken. Ook geschikt voor thermische olie als koelmiddel in bv. de aluminium spuitgietindustrie. Afhankelijk van de toepassing zullen we bepalen welke afdichting voor uw toepassing de meest geschikte is.

PNG_CBI06.png

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser