Ga naar hoofdinhoud

Analyse en Sampling

Divers aanbod

Ontdek Stäubli's veelzijdige snelkoppelingfamilies voor analyse en sampling, waaronder de RBE-serie met verschillende afmetingen, materialen en afdichtingsopties voor diverse toepassingen, de HCB-serie met RVS 316L constructie en Dry-break ontwerp voor de chemische en farmaceutische industrie, de compacte MCB-serie met minimale verliezen bij ontkoppelen en de robuuste NCB-serie, ideaal voor giftige en agressieve media, met diverse materiaalkeuzes en werkdrukken tot 160 bar. Kies voor de betrouwbare en veelzijdige snelkoppelingen van Stäubli.

RBE_groep.png

RBE: Veelzijdige serie met diverse uitvoeringsopties

Vijf doorlaten van 3mm tot en met 19mm en drie hoofdmaterialen van chroomstaal tot RVS 316L. De koppelingen zijn leverbaar in alle mogelijke klepconfiguraties en hebben vrijwel geen beperkingen met betrekking tot de leverbare afdichtingen. We gaan van 450 bar tot bijna absoluut vacuum van 0,001 Torr. Daarnaast heeft de RBE serie veel opties zoals onverwisselbaarheid voor het veilig gebruik van meerdere mediums naast elkaar, paneelmontage en enkele drukknop opties Ook speciale oppervlakte behandelingen, verpakken in cleanroom en vele andere opties zijn probleemloos mogelijk. Voor gassen en vloeistoffen is de RBE een betaalbare snelkoppeling met onbetaalbare mogelijkheden en kwaliteit.

Modulair

De RBE snelkoppeling is een modulair systeem. Er zijn dan ook vele opties mogelijk.

Neem contact op met onze specialist.

Stäubli HCB serie: dry-break koppeling met veel opties

De HCB wordt standaard geleverd als een RVS 316L snelkoppeling voor de veeleisende omgeving. Hij is verkrijgbaar in meerdere doorlaten: 3, 5, 8, 12, 16 & 20 mm en is geschikt voor drukken tot 350 bar  (HCB03) en toepasbaar met zowel gassen, vacuüm als vloeistoffen. Het is een Dry-break (Non-spill) snelkoppeling, (nagenoeg geen luchtinsluitingen en afkoppelverliezen). Door het brede scala van beschikbare afdichting en de mogelijkheid van meerdere (onderling niet te verwisselen) uitvoeringen, is de HCB zeer geschikt voor de chemie en farmaceutische industrie. Door de makkelijk te bedienen bajonetsluiting is de HCB zeer compact.  Dit wordt wel gecombineerd met een goede doorlaat en een lage drukval. Meerdere draad- of pijpaansluitingen zijn mogelijk. Op aanvraag ook mogelijk met een Tri-Clamp aansluiting 

PNG_HCB-(3).png

groep_MCB.jpg

MCB: Geschikt voor toepassingen in chemische industrie, farmaceutische industrie en marine-industrie

Sinds enige tijd is een nieuwe Dry-break (Non-spill) snelkoppeling beschikbaar. Dit is de MCB serie. Een compacte uitvoering, volledig in RVS316L en in doorlaten van Ø 3,5 en 8 mm.

 De MCB range is goed geschikt voor applicaties in de chemische (analyse & sampling), farmaceutische en marine industrie.

 Eigenschappen

  • Nagenoeg geen verlies bij ontkoppelen (MCB03:0,001 cc).
  • Een robuuste constructie.
  • De steeknippel (mannelijk deel) is een geslepen en gehard onderdeel. Als gevolg van de grote lengte van de steeknippel wordt een lang geleidingsvlak in gekoppelde positie bereikt, waardoor mechanische spanningen en trillingen goed opgevangen worden.
  • De koppeling heeft een z.g. “automatische locking”. Dit betekent dat de schuifhuls niet naar achteren bewogen hoeft te worden om aan te koppelen.
  • Werkdrukken tot 100 Bar (MCB03).
  • Leverbaar in vrijwel alle soorten afdichtingen. Standaard is: NBR, FPM (Viton), EPDM of FFKM (Kalrez).

 Optioneel

  • Electro Polishing
  • Zuurstof applicatie
  • Olie en vetvrij
  • FDA of USP keur

NCB: Voor giftige, dure en sterk ruikende media een absolute must

Een prachtige productfamilie is de NCB. Drybreak dus geen afkoppelverliezen en lucht insluitingen meer. Voor giftige, dure en sterk ruikende media een absolute must.

Standaard leverbaar in RVS 316L maar ook in Monel, Duplex 2000, Hastalloy en andere, zeer corrosie vaste materialen. Ook qua afdichtingen zullen we niet snel misgrijpen. Of u nu oplosmiddelen wilt koppelen of zeer agressieve chemicaliën, wij verzorgen in overleg met u de juiste materiaal keuze. De koppeling is verkrijgbaar in 4 diameters van 4 tot 20mm nominale doorlaat.

Mooie stofdoppen en -kappen worden standaard meegeleverd.

 Werkdrukken zijn afhankelijk van de vergrendeling en tot 160 bar is mogelijk. Monster name of vulslangen op een container: met Stäubli heeft u meer zekerheid.

PNG_SCB.png

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser