Ga naar hoofdinhoud
Elektronica koeling (thermal management)

Elektronica koeling (thermal management)

CGO & CGD | Compensatie uitlijn-onnauwkeurigheid

Als geen ander weet Stäubli te voldoen aan de behoefte van de markt. De Dry-break (Non-spill) CGO & CGD serie is hiervan weer eens het bewijs. Vloeistof wordt steeds meer gebruikt voor het koelen van elektronische componenten. De CGO & CGD snelkoppelingen zijn speciaal ontwikkelt voor het aansluiten van elektronica koelplaten in assemblages.

De koppelingen zijn leverbaar met een doorlaat van 3, 5, 8 & 12 mm.

Geschikt voor

Door de materiaal keuze, Aluminium Alloy, en de verscheidenheid in afdichtingen, zijn de snelkoppelingen o.a. geschikt voor:

cgo-cgd-toepassingen.png

Compensatie uitlijn-onnauwkeurigheid

Door de constructie kunnen de koppelingen een uitlijn onnauwkeurigheid compenseren. Indien er geen onnauwkeurigheid gecompenseerd hoeft te worden (bijv. het aansluiten van slangen op een koelplaat), kan ook prima de SPH/CG of SPT/CG serie gebruikt worden.

cgo-cgd-uitlijning.png

RME: lekvrij tijdens het af- en aankoppelen

De RME serie koppelingen zijn geschikt voor koeling applicaties. De koppelingen zijn lekvrij tijdens het af- en aankoppelen. De afdichting (sealing) vind plaats vóór opening van de afsluitkleppen. Hierdoor is het spoelen van een koelcircuit overbodig geworden,en wordt vervuiling van het koelmedium voorkomen.

Toepassingen

  • Elektronica koeling t.b.v. power-converters
  • Koelwater-circuits t.b.v kunststoffen spuitgietindustrie
  • Koelings-systemen voor UV lampen op offset machines
  • Watertoevoer-circuits
  • Gastoevoer-systemen

PNG_RME.png

SPT/CG | Corrosieve stoffen

De Stäubli SPT serie is nu ook verkrijgbaar in een uitvoering die specifiek geschikt is voor elektronica koeling. De SPT/CG is een Dry-break (Non-spill) koppeling.

De SPT koppelingen hebben door de interne constructie een zeer lage drukval en zijn zeer compact vormgegeven. Kortom een ideale snelkoppeling voor het aansluiten van koelplaten.

Om drukopbouw in het koelsysteem te voorkomen (veroorzaakt door temperatuurwisselingen) kan de koppeling uitgevoerd worden met een overdrukventiel (release valve) optie.

De koppelingen zijn leverbaar met een doorlaat van 5, 8, 10, 12, 17, 20 & 25 mm.

Indien er sprake is van uitlijnonnauwkeurigheden bij het aansluiten van koelplaat assemblages, adviseren wij u de Stäubli CGO of CGD serie te gebruiken.

De Stäubli SPT serie is nu ook verkrijgbaar in een uitvoering die specifiek geschikt is voor elektronica koeling. De SPT/CG is een Dry-break (Non-spill) koppeling.

Toepassingen

rme-toepassingen.png

SPH/CG | Aansluiten koelplaten

De Stäubli SPH serie is nu ook verkrijgbaar in een uitvoering die specifiek geschikt is voor elektronica koeling. De SPH/BA/CG is een Dry-break (Non-spill) koppeling. Deze heeft een bajonet sluiting en is daardoor zeer geschikt in omstandigheden waarbij grote vibraties kunnen voorkomen. 

De SPH koppelingen hebben door de interne constructie een zeer lage drukval en zijn zeer compact vormgegeven. Kortom een ideale snelkoppeling voor het aansluiten van koelplaten.

Om drukopbouw in het koelsysteem te voorkomen (veroorzaakt door temperatuurwisselingen) kan de koppeling uitgevoerd worden met een overdrukventiel (release valve) optie.

De koppelingen zijn leverbaar met een doorlaat van 3, 5, 8, 10, 12, 16 mm.

Indien er sprake is van uitlijn onnauwkeurigheden bij het aansluiten van koelplaat assemblages, adviseren wij u de Stäubli CGO of CGD serie te gebruiken.

Toepassingen

sph-toepassingen.png

SPB | Zeer compact

Veruit de meest compacte dry break koelkoppelingen op de markt.

Speciaal ontwikkeld voor de koeling van elektronica waarbij aan- en afkoppelverliezen uit den boze zijn. Eenvoudig insteken voor het aankoppelen en met één druk op de knop is de dry break koppeling losneembaar.

Afdichtingen stemmen we af op uw koelmiddel en we kunnen voor het onderscheid van de circuits de snelkoppeling in meerdere kleuren leveren.

PNG_SPB.png

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser