Ga naar hoofdinhoud
Overige profielen voor koelingstoepassingen

Overige profielen voor koelingstoepassingen

BPX: dubbelzijdig afgesloten snelkoppeling voor centrale aanvoerlijnen

De BPX is een grote, dubbelzijdig sluitende, snelkoppeling die vooral is bedoeld voor centrale aanvoerlijnen.

De koppeling wordt gekoppeld door het samenschroeven van de delen en is aan de buitenzijde voorzien van een aantal rubberen randen om beschadigingen door ruw gebruik te voorkomen. Door de speciale oppervlakte behandeling is er zeer weinig kracht nodig voor het samenschroeven.

Geschikt voor onder andere thermische olie

De nominale doorlaat van 37 mm en de maximale werkdruk van 10 bar maken hem vooral geschikt voor:

  • Heet en koud water
  • Water-glycol mengsels
  • Thermische olie
  • Retour leidingen van hydrauliek systemen

De koppeling is gemaakt van messing vernikkelde delen en leverbaar met een aantal afdichtingen opties.

PNG_BPX37.png

PNG_RMI06.png

RMI: geschikt voor koelwater en thermische olie

De RMI is een serie snelkoppeling voor (koel)water of thermische olie gebruik die veel wordt ingezet in de kunststoffen en aluminium spuitgietindustrie.

De koppelingen zijn te krijgen in doorlaten van 6 tot zelfs 37mm en leverbaar met verschillende afdichtingen zodat ook hogere temperaturen realiseerbaar zijn. De koppelingen zijn leverbaar in meerdere klepconfiguraties zodat u zelf bepaald welk deel van de leiding u afsluiten. 

Het aantal aansluit mogelijkheden (draad, slang pilaar in meerdere hoeken leverbaar) is zeer breed te noemen. Door de robuuste huls voor een zekere vergrendeling en de geharde steeknippels bent u van de beste standtijden verzekerd. Door het goede ontwerp is de koppeling zeer compact en geeft hij een uitstekende flow bij een laag drukverlies.

GPL: vrije en grote doorlaat

De GPL is een snelkoppeling met een geheel vrije en grote doorlaat.

De doorlaten van 25mm, 33mm en zelfs 50mm staan u toe enorme volume stromen water of lucht aan te koppelen. De geharde steeknippel wordt vergrendeld met drie stiften voor de grootst mogelijke veiligheid. Aankoppelen gaat eenvoudig door in te steken, afkoppelen door de huls naar achteren te halen.

Werkdrukken tot 10 bar zijn mogelijk en we kunnen de afdichting afstemmen aan uw medium.

PNG_GPL.png

PNG_NCI33_1_.png

NCI33: manifold voor koeling in de kunststofindustrie

De Stäubli NCI33 is een manifold , geschikt voor koeling toepassingen in de kunststof industrie.Het manifold wordt modulair opgebouwd met 2 tot 16 modules. De modules zijn swivelend, en kunnen daardoor in elke gewenste positie geplaatst worden. De centrale ingang is 1.1/4" BSPP en voor de uitlaataansluiting kan gekozen worden tussen 3/8” BSPP en 1/2" BSPP.

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser