Ga naar hoofdinhoud

Diverse materialen en doorlaten beschikbaar

Q Plus biedt het Euro profiel DN 7,2/7,4/7,8 aan met een drukknopbediening en een schuifbediening. Deze versies zijn te verkrijgen met zowel een kunststoffen huis en een messing vernikkeld huis.

De grotere Euro koppeling DN 10,4 is verkrijgbaar met een kunststoffen huis. Daarnaast is er is ook een roestvaste 17% chroomstalen uitvoering.

Gehard stalen insteeknippels

Q Plus levert uitsluitend gehard stalen insteeknippels, omdat deze in tegenstelling tot het zacht messing niet beschadigen als ze op de werkvloer vallen. Beschadigingen aan insteeknippels veroorzaken dure lekkages door de O-ringen in de snelkoppeling te beschadigen. Vervang z.s.m. uw messing insteeknippels.

Vereisten vanuit de ARBO

Wat verlangt de ARBO wet van u met betrekking tot perslucht veiligheid?

Het draait hoofdzakelijk om artikel 3.17 van het ARBO besluit: “Voorkomen van gevaar door voorwerpen, producten, vloeistoffen of gassen te worden getroffen.” Het gevaar te worden getroffen of geraakt door voorwerpen, producten of onderdelen daarvan dan wel vloeistoffen of gassen, of het gevaar bekneld te raken tussen voorwerpen, producten of onderdelen daarvan, wordt voorkomen en indien dat niet mogelijk is zoveel mogelijk beperkt.

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser