Ga naar hoofdinhoud
RVS316 snelkoppelingen

RVS316 snelkoppelingen

RBS

Bediening

De snelkoppelingen uit de RBS 06 serie zijn RVS316 drukknop bediende perslucht veiligheidssnelkoppelingen. Door op de zwarte knop te drukken sluit de snelkoppeling de luchttoevoer af, de slang wordt ontlucht en vastgehouden in de snelkoppeling. Na een tweede keer drukken is de slang uit de snelkoppeling te nemen. U kunt hem ook drukloos in de snelkoppeling laten hangen. Met deze snelkoppeling heeft u een snelkoppeling die voldoet aan de ARBO wet en de veiligheidseisen van de ISO 4414.

Eigenschappen

De RBS kan worden gebruikt op alle steeknippels volgens het ISO6150-C profiel. Door de doorlaat van de steeknippel en snelkoppeling van 6 mm is er beperkt drukverlies bij kleine handgereedschappen.

Toepassing

De RBS06 wordt gebruikt in een corrosieve omgeving waarbij zware eisen worden gesteld aan de materialen. Met name in de voedsel industrie en op voedselverwerkende machines wordt de snelkoppeling ingezet. Er kan een keuze worden gemaakt voor een steeknippel uitgevoerd in gehard 13% chroomstaal of een steeknippel uitgevoerd in RVS316L. Past u op voor kopieën, deze zijn kwalitatief niet gelijk en geven geen garantie van 10 jaar.

Uitwisselbaarheid

RBS06 kan worden gebruikt om de volgende snelkoppelingen te vervangen: Cejn 291; Gromelle 18600; Oetiker DN 06/sc K; Rectus 18; Transair 9D-01.

RBS06.1153-HE.png

PNG_ISOA_BA.png

ISO7241: internationale standaard voor uitwisselbaarheid snelkoppelingen hydrauliek

De ISO 7241-normreeks voor snelkoppelingen is een internationaal erkende standaard die garant staat voor de compatibiliteit en uitwisselbaarheid van snelkoppelingen in hydraulische systemen. Deze norm definieert de afmetingen, prestatiecriteria en technische specificaties voor snelkoppelingen, waardoor fabrikanten en gebruikers wereldwijd kunnen vertrouwen op uniforme en betrouwbare verbindingen. Met ISO 7241-gecertificeerde snelkoppelingen kunnen hydraulische systemen soepel en efficiënt werken, wat bijdraagt aan veiligheid, prestaties en consistentie in diverse industriële toepassingen.

Stofkappen op aanvraag beschikbaar

Bent u ook opzoek naar stofkappen voor uw koppeling en insteeknippel? Vraag één van onze technisch adviseurs om de juiste producten voor uw toepassing.

BH Serie | Hoge druk

De snelkoppelingen van het model BH zijn RVS316 schroefkoppelingen die geschikt zijn voor de hoogste werkdrukken en zijn uitwisselbaar met de VVS serie van Faster. De koppeling zijn verkrijgbaar met aluminium stofkappen om de afgekoppelde snelkoppelingen te beschermen tegen beschadigingen. De koppelingen mogen niet onder de werkdruk worden aangekoppeld of afgekoppeld.

Hoewel standaard voorzien van FKM (Viton©) afdichtingen voor een uitstekende olie bestendigheid zijn er ook andere afdichting leverbaar zodat de koppeling voor zeer veel media geschikt te maken is.

Door de stabiele schroefvergrendeling kan een veilige en hoogwaardige verbinding tussen de koppelingdelen worden gemaakt en de snelkoppelingen hebben minimaal een 2,5 maal hogere barstdruk dan de opgegeven werkdruk voor een optimale veiligheid.

Stofkappen beschikbaar

Bent u ook opzoek naar stofkappen voor uw koppeling en insteeknippel? Vraag één van onze technisch adviseurs voor de juiste producten voor uw toepassing.

Persluchtkoppeling-Schroef-RVS316-BH.png

PNG_ISO16028_serieBF.png

BF-serie: dry-break koppelingen conform ISO 16028

De dry break snelkoppelingen van het model BF zijn RVS316 snelkoppelingen conform de norm ISO 16028 en de NFPA T3.20.15 voor de Noord Amerikaanse markt. Hiermee zijn ze uitwisselbaar met alle andere merken die deze internationale standaard gebruiken.

Constructie

Door zijn constructie geeft de koppeling geen afkoppelverliezen of luchtinsluitingen bij gebruik. Dus geen vervuilingen of sponzige hydrauliek systemen meer. De koppeling is voorzien een een eenvoudige borging tegen ongewenst afkoppelen. Hoewel standaard voorzien van FKM (Viton) afdichtingen voor een uitstekende olie bestendigheid zijn er ook andere afdichting leverbaar zodat de koppeling voor zeer veel media geschikt te maken is. De snelkoppelingen hebben minimaal een 2,5 maal hogere barstdruk dan de opgegeven werkdruk voor een optimale veiligheid.

BM Serie | Middelhoge druk

De snelkoppelingen van het model BM zijn RVS316 schroefkoppelingen die geschikt zijn voor de hoge werkdrukken waarbij de koppeling onder druk is aan te koppeling met een schroefverbinding. De koppeling zijn verkrijgbaar met aluminium stofkappen om de afgekoppelde snelkoppelingen te beschermen tegen beschadigingen.

Hoewel standaard voorzien van FKM (Viton©) afdichtingen voor een uitstekende olie bestendigheid zijn er ook andere afdichting leverbaar zodat de koppeling voor zeer veel media geschikt te maken is.

Door de stabiele schroefvergrendeling kan een veilige en hoogwaardige verbinding tussen de koppelings delen worden gemaakt en de snelkoppelingen hebben minimaal een 2,5 maal hogere barstdruk dan de opgegeven werkdruk voor een optimale veiligheid.

Stofkappen beschikbaar

Bent u ook opzoek naar stofkappen voor uw koppeling en insteeknippel? Vraag één van onze technisch adviseurs voor de juiste producten voor uw toepassing.

Persluchtkoppeling-Schroef-RVS316-BH.png

PNG_SPC.png

SPC | Non-spill RVS

De SPC snelkoppeling is een RVS snelkoppeling en is een zeer ingenieuze ontwikkeling van Staubli om uitlijnfouten tussen twee koppelingen in een constructie op te kunnen vangen. De SPC is beschikbaar in vijf doorlaten van 3, 5, 8, 12, en 20mm, waarbij de maximale drukken tot 450 bar gaan.

De koppelingen zijn afkoppelverlies vrij om vervuiling en lucht in koppeling tegen te gaan en leverbaar met meerdere afdichtingen. Uitlijn fouten (Øa) van 0,25 tot 0,5mm zijn mogelijk. 

Stäubli HCB serie: dry-break koppeling met veel opties

De HCB wordt standaard geleverd als een RVS 316L snelkoppeling voor de veeleisende omgeving. Hij is verkrijgbaar in meerdere doorlaten: 3, 5, 8, 12, 16 & 20 mm en is geschikt voor drukken tot 350 bar  (HCB03) en toepasbaar met zowel gassen, vacuüm als vloeistoffen. Het is een Dry-break (Non-spill) snelkoppeling, (nagenoeg geen luchtinsluitingen en afkoppelverliezen). Door het brede scala van beschikbare afdichting en de mogelijkheid van meerdere (onderling niet te verwisselen) uitvoeringen, is de HCB zeer geschikt voor de chemie en farmaceutische industrie. Door de makkelijk te bedienen bajonetsluiting is de HCB zeer compact.  Dit wordt wel gecombineerd met een goede doorlaat en een lage drukval. Meerdere draad- of pijpaansluitingen zijn mogelijk. Op aanvraag ook mogelijk met een Tri-Clamp aansluiting 

PNG_HCB-(3).png

PNG_RVS-33_1.png

RVS33

Deze RVS 33 snelkoppelingen zijn geschikt voor slangen met grote diameter en grote pneumatische gereedschappen.

Eigenschappen

Vrije doorlaat

De RVS33 heeft een “spherical valve” die een vrije doorlaat garandeert in gekoppelde positie.

Drukloos koppelen

Het koppelen van de steeknippel in onafhankelijk van het openen van de klep in de koppeling, en gebeurt daardoor drukloos.

Veilig ontkoppelen

Het wegschieten onder druk van de slang is onmogelijk (ARBO voorschrift). Met het verdraaien van de hendel sluit de klep in de koppeling en sluit daarmee de toevoerdruk af en wordt de slang ontlucht.

Veilig onder druk

Als de snelkoppeling onder druk staat zorgt een interne veiligheid ervoor dat deze niet opent zolang er geen steeknippel in zit.

NCB: Voor giftige, dure en sterk ruikende media een absolute must

Een prachtige productfamilie is de NCB. Drybreak dus geen afkoppelverliezen en lucht insluitingen meer. Voor giftige, dure en sterk ruikende media een absolute must.

Standaard leverbaar in RVS 316L maar ook in Monel, Duplex 2000, Hastalloy en andere, zeer corrosie vaste materialen. Ook qua afdichtingen zullen we niet snel misgrijpen. Of u nu oplosmiddelen wilt koppelen of zeer agressieve chemicaliën, wij verzorgen in overleg met u de juiste materiaal keuze. De koppeling is verkrijgbaar in 4 diameters van 4 tot 20mm nominale doorlaat.

Mooie stofdoppen en -kappen worden standaard meegeleverd.

 Werkdrukken zijn afhankelijk van de vergrendeling en tot 160 bar is mogelijk. Monster name of vulslangen op een container: met Stäubli heeft u meer zekerheid.

PNG_SCB.png

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser