Ga naar hoofdinhoud
Vloeistoffen en Gassen

Vloeistoffen en Gassen

Snelkoppelingen voor diverse toepassingen waarbij u op betrouwbaarheid kunt rekenen

Wij bieden we hoogwaardige snelkoppelingen voor perslucht, water en gassen, evenals speciale oplossingen voor de chemie, farmaceutica en meer. Betrouwbaarheid en efficiëntie zijn onze prioriteit.

 • Perslucht, Water & Gassen: Betrouwbaarheid voor al uw verbindingen.
 • Chemie & Farmaceutica: Precisie en minimale besmettingsrisico's.
 • Kleine Doorlaat (MCB/MCR02): Compacte efficiëntie.
 • Modulair & Veelzijdig (RBE): Aanpasbaarheid voor elke behoefte.
 • Hogedruk Toepassingen (RBL): Robuustheid voor extreme omstandigheden.
 • Koelwatercircuits (RMI): Efficiënte koeling zonder lekkage.
 • Non-Spill (NCB/SPC): Schoon en efficiënt werken.
 • Brandstofvulsystemen (VSU): Veilige brandstoftoevoer.

GPL: vrije en grote doorlaat

De GPL is een snelkoppeling met een geheel vrije en grote doorlaat.

De doorlaten van 25mm, 33mm en zelfs 50mm staan u toe enorme volume stromen water of lucht aan te koppelen. De geharde steeknippel wordt vergrendeld met drie stiften voor de grootst mogelijke veiligheid. Aankoppelen gaat eenvoudig door in te steken, afkoppelen door de huls naar achteren te halen.

Werkdrukken tot 10 bar zijn mogelijk en we kunnen de afdichting afstemmen aan uw medium.

PNG_GPL.png

groep_MCB.jpg

MCB: Geschikt voor toepassingen in chemische industrie, farmaceutische industrie en marine-industrie

Sinds enige tijd is een nieuwe Dry-break (Non-spill) snelkoppeling beschikbaar. Dit is de MCB serie. Een compacte uitvoering, volledig in RVS316L en in doorlaten van Ø 3,5 en 8 mm.

 De MCB range is goed geschikt voor applicaties in de chemische (analyse & sampling), farmaceutische en marine industrie.

 Eigenschappen

 • Nagenoeg geen verlies bij ontkoppelen (MCB03:0,001 cc).
 • Een robuuste constructie.
 • De steeknippel (mannelijk deel) is een geslepen en gehard onderdeel. Als gevolg van de grote lengte van de steeknippel wordt een lang geleidingsvlak in gekoppelde positie bereikt, waardoor mechanische spanningen en trillingen goed opgevangen worden.
 • De koppeling heeft een z.g. “automatische locking”. Dit betekent dat de schuifhuls niet naar achteren bewogen hoeft te worden om aan te koppelen.
 • Werkdrukken tot 100 Bar (MCB03).
 • Leverbaar in vrijwel alle soorten afdichtingen. Standaard is: NBR, FPM (Viton), EPDM of FFKM (Kalrez).

 Optioneel

 • Electro Polishing
 • Zuurstof applicatie
 • Olie en vetvrij
 • FDA of USP keur

Stäubli HCB serie: dry-break koppeling met veel opties

De HCB wordt standaard geleverd als een RVS 316L snelkoppeling voor de veeleisende omgeving. Hij is verkrijgbaar in meerdere doorlaten: 3, 5, 8, 12, 16 & 20 mm en is geschikt voor drukken tot 350 bar  (HCB03) en toepasbaar met zowel gassen, vacuüm als vloeistoffen. Het is een Dry-break (Non-spill) snelkoppeling, (nagenoeg geen luchtinsluitingen en afkoppelverliezen). Door het brede scala van beschikbare afdichting en de mogelijkheid van meerdere (onderling niet te verwisselen) uitvoeringen, is de HCB zeer geschikt voor de chemie en farmaceutische industrie. Door de makkelijk te bedienen bajonetsluiting is de HCB zeer compact.  Dit wordt wel gecombineerd met een goede doorlaat en een lage drukval. Meerdere draad- of pijpaansluitingen zijn mogelijk. Op aanvraag ook mogelijk met een Tri-Clamp aansluiting 

PNG_HCB-(3).png

PNG_MCR02.png

MCR02: kleine doorlaat

De MCR02 is met z’n 2 mm doorlaat de kleinste snelkoppeling van Stäubli. Is eenvoudig met één hand te bedienen.

De maximale werkdruk is: 10 Bar.

Toepassingen

 • Perslucht
 • Vloeistoffen
 • Gassen

RBL | Hogedruk toepassingen

De RVS316L RBL serie is een aanvulling op de bekende RBE serie, en feitelijk een alternatief voor de RBE/IC/HPI. De koppeling is beter geschikt voor “kritische” hogedruk toepassingen, zoals bijvoorbeeld: waterstof.

De constructie van de RBL is gebaseerd op de werking van de RBE. Echter is de drukknop constructie zodanig anders dat er een groter contact oppervlak ontstaat.

RBE_groep.png

RBE_groep.png

RBE: Veelzijdige serie met diverse uitvoeringsopties

Vijf doorlaten van 3mm tot en met 19mm en drie hoofdmaterialen van chroomstaal tot RVS 316L. De koppelingen zijn leverbaar in alle mogelijke klepconfiguraties en hebben vrijwel geen beperkingen met betrekking tot de leverbare afdichtingen. We gaan van 450 bar tot bijna absoluut vacuum van 0,001 Torr. Daarnaast heeft de RBE serie veel opties zoals onverwisselbaarheid voor het veilig gebruik van meerdere mediums naast elkaar, paneelmontage en enkele drukknop opties Ook speciale oppervlakte behandelingen, verpakken in cleanroom en vele andere opties zijn probleemloos mogelijk. Voor gassen en vloeistoffen is de RBE een betaalbare snelkoppeling met onbetaalbare mogelijkheden en kwaliteit.

Modulair

De RBE snelkoppeling is een modulair systeem. Er zijn dan ook vele opties mogelijk.

Neem contact op met onze specialist.

NCB: Voor giftige, dure en sterk ruikende media een absolute must

Een prachtige productfamilie is de NCB. Drybreak dus geen afkoppelverliezen en lucht insluitingen meer. Voor giftige, dure en sterk ruikende media een absolute must.

Standaard leverbaar in RVS 316L maar ook in Monel, Duplex 2000, Hastalloy en andere, zeer corrosie vaste materialen. Ook qua afdichtingen zullen we niet snel misgrijpen. Of u nu oplosmiddelen wilt koppelen of zeer agressieve chemicaliën, wij verzorgen in overleg met u de juiste materiaal keuze. De koppeling is verkrijgbaar in 4 diameters van 4 tot 20mm nominale doorlaat.

Mooie stofdoppen en -kappen worden standaard meegeleverd.

 Werkdrukken zijn afhankelijk van de vergrendeling en tot 160 bar is mogelijk. Monster name of vulslangen op een container: met Stäubli heeft u meer zekerheid.

PNG_SCB.png

PNG_RMI06.png

RMI: geschikt voor koelwater en thermische olie

De RMI is een serie snelkoppeling voor (koel)water of thermische olie gebruik die veel wordt ingezet in de kunststoffen en aluminium spuitgietindustrie.

De koppelingen zijn te krijgen in doorlaten van 6 tot zelfs 37mm en leverbaar met verschillende afdichtingen zodat ook hogere temperaturen realiseerbaar zijn. De koppelingen zijn leverbaar in meerdere klepconfiguraties zodat u zelf bepaald welk deel van de leiding u afsluiten. 

Het aantal aansluit mogelijkheden (draad, slang pilaar in meerdere hoeken leverbaar) is zeer breed te noemen. Door de robuuste huls voor een zekere vergrendeling en de geharde steeknippels bent u van de beste standtijden verzekerd. Door het goede ontwerp is de koppeling zeer compact en geeft hij een uitstekende flow bij een laag drukverlies.

VSU | Brandstof vulsystemen

De Stäubli VSU-serie vertegenwoordigt hoogwaardige snelkoppelingen voor vloeistof- en gastoepassingen. Met hun robuuste constructie en uitstekende afdichtingstechnologie bieden de VSU-koppelingen betrouwbare en veilige verbindingen, wat essentieel is voor diverse industriële omgevingen. Deze serie staat bekend om haar precisie en duurzaamheid, waardoor ze een favoriete keuze is in sectoren zoals de automotive, luchtvaart en productie. Of het nu gaat om hydraulische, pneumatische, koelvloeistof- of brandstoftoepassingen, de Stäubli VSU-serie biedt efficiënte oplossingen die bijdragen aan de productiviteit en betrouwbaarheid van kritieke processen.

PNG_VSU38.png

PNG_SPC.png

SPC | Non-spill RVS

De SPC snelkoppeling is een RVS snelkoppeling en is een zeer ingenieuze ontwikkeling van Staubli om uitlijnfouten tussen twee koppelingen in een constructie op te kunnen vangen. De SPC is beschikbaar in vijf doorlaten van 3, 5, 8, 12, en 20mm, waarbij de maximale drukken tot 450 bar gaan.

De koppelingen zijn afkoppelverlies vrij om vervuiling en lucht in koppeling tegen te gaan en leverbaar met meerdere afdichtingen. Uitlijn fouten (Øa) van 0,25 tot 0,5mm zijn mogelijk. 

Contact

Specialist leidingsystemen en snelkoppelingen

Robin Euser