Ga naar hoofdinhoud
Persluchtfiltratie compressorruimte

Persluchtfiltratie compressorruimte

Verbeter de kwaliteit van uw perslucht door lucht goed te filteren

De lucht die we inademen is verre van ideaal om perslucht van te maken. Het is een vrij constant mengsel van 16 verschillende gassen. Stikstof en zuurstof zijn de belangrijkste gassen, maar het bevat ook waterstof, kooldioxide, koolmonoxide en een klein aandeel aan edelgassen. Het is dus nodig dat u de lucht filtert voor een hogere persluchtkwaliteit.

Cycloonfilter

De perslucht wordt tegen de wand van het filterhuis aangeslagen, waardoor de turbulente lucht plus minus 95% van de druppeltjes olie en water en de grote vuildelen zal afscheiden en zich onder in de beker verzamelen. Waterdamp kan vrijwel ongehinderd doorstromen. Het onder in de beker verzamelde vocht wordt afgevoerd wanneer de (automatische) vlotter de doorlaat opent.

Uw toepassing bepaalt de kwaliteit

De toepassing van de perslucht bepaalt de vereiste persluchtkwaliteit. Perslucht voor een luchtig toetje of een sloophamer zal niet hetzelfde zijn. De manier van opwekken van perslucht kan de persluchtkwaliteit beïnvloeden, maar bijna per definitie levert iedere compressor onbruikbare perslucht. Perslucht moet op de juiste kwaliteitsstandaard worden gebracht door de perslucht te drogen en te filteren.

Contact

Specialist perslucht

Mitchell Riedijk