Over ons
Engineering
Maatwerk
Referenties
Vacatures
Blog
PneumatiekPneumatiek
Olieremcilinders Ø40-Ø100

Olieremcilinders Ø40-Ø100

Cilinders

Cilinders

Montage

Montage

Nauwkeurig instelbare lage snelheden

Olieremcilinders worden gebruikt om nauwkeurige instelbare, lage snelheden van pneumatiek cilinders te realiseren tot wel 1 mm/sec. Denk hierbij aan de aanzet van verspanend gereedschap bij boren en zagen. Met perslucht is dit niet betrouwbaar te realiseren. Hogere voorloop snelheden zijn te realiseren door de oliesmoringen te by-passen, ook kunt u de beweging blokkeren door de oliestroom af te sluiten. U bediend hiervoor ventielen op de olieremcilinder.

De snelheidsregeling kan op twee manieren worden opgebouwd. De pneumatiekcilinder kan via de zuigerstangen koppelen aan een olieremcilinder. Je hebt dan twee cilinders naast elkaar, de pneumatiek-cilinder zorgt voor de kracht, de olieremcilinder verzorgt de snelheid. Omdat de kracht wordt geleverd door een externe pneumatiekcilinder is er maar één diameter olieremcilinder vereist, de olie- remcilinder als externe smoring.

De cilinder met geïntegreerde smoring werkt hetzelfde, maar het olieremgedeelte is nu in de pneumatische cilinder ingebouwd. Dit bouwt compacter, omdat de pneumatiek cilinder die geïntegreerd is de kracht moet leveren, zijn er meerdere diameters beschikbaar Ø50, Ø63, Ø80 en Ø100 mm.

Heeft u nog vragen, neem gerust contact op met onze technische specialisten. Zij gaan graag samen met u op zoek naar de meest pas- sende oplossing voor uw situatie.

olieremcilinder_341.png

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

sjanien@qplus.nl
+31 (0) 88 33 55 224
Sjanien Sinke