Olieremcilinders

Olieremcilinders worden gebruikt om nauwkeurige instelbare, lage snelheden van pneumatiek cilinders te realiseren tot wel 1 mm/sec. Denk hierbij aan de aanzet van verspanend gereedschap bij boren en zagen. Met perslucht is dit niet betrouwbaar te realiseren. Hogere voorloop snelheden zijn te realiseren door de oliesmoringen te by-passen, ook kunt u de beweging blokkeren door de oliestroom af te sluiten. U bediend hiervoor ventielen op de olieremcilinder.

 

De snelheidsregeling kan op twee manieren worden opgebouwd. Je kan cilinder via de zuigerstangen koppelen aan een olieremcilinder. Je hebt dan twee cilinders naast elkaar, de pneumatiek cilinder zorgt voor de kracht, de olieremcilinder verzorgt de snelheid. Omdat de kracht wordt geleverd door een externe pneumatiek cilinder is er maar een diameter olieremcilinder vereist, de olieremcilinder als externe smoring EORS.

 

De cilinder met geïntegreerde smoring GORS werkt hetzelfde, maar het olieremgedeelte is nu in de pneumatische cilinder ingebouwd. Compacter bouwend, en moderner ogend. Omdat de pneumatiek cilinder die geïntegreerd is de kracht moet leveren, zijn er meerdere diameters beschikbaar Ø50, Ø63, Ø80 en Ø100 mm.

 

Vraag om ons advies en passende offerte voor uw behoefte.