Pneumatische draaicilinder

Model MRT Ø40, Ø63 en Ø80mm: de krachtpatsers

De serie MRT is opgebouwd rond een spelingsarme, dubbele koolstofstalen tandheugel dubbel kogellager gelagerd in een hard geanodiseerd huis met, naar keuze, een enkele of een dubbele uitgaande as, of een as-opname. De standaard hoekverdraaiingen zijn 90° of 180° ±5° De eindposities zijn makkelijk in te stellen en met een positie schakelaar uit te lezen (reed-switch) De modellen kunnen koppels leveren van 16 Nm tot 80 Nm @ 6bar.  Grotere koppels, toelaatbare traagheidsmomenten of speciale modellen op aanvraag.

We sturen u na engineering overleg t.b.v. selectie, het juiste 3D model toe.

Model MCRA Ø63mm: de prijsvechter

De serie MCRA is opgebouwd rond een spelingsarme, dubbele tandheugel gelagerd in een  geanodiseerd huis met een kogel-gelagerde uitgaande as. De standaard hoekverdraaiingen zijn 90° of 180° ±5° en de pneumatische draaicilinder is voorzien van een instelbare pneumatisch eindslag demping. De eindposities zijn met een positie schakelaar uit te lezen (reed-switch) De MCRA levert een koppel van 22 Nm bij 6bar.  Grotere koppels, toelaatbare traagheidsmomenten of speciale modellen op aanvraag. Deze draaicilinder is bedoeld als een kosten gunstig alternatief voor standaard toepassingen.

We sturen u na engineering overleg t.b.v. selectie, het juiste 3D model toe.

Model MCRQ Ø12 , Ø16, Ø20, Ø25, Ø32, Ø40mm: de veelzijdige

De serie MCRQ is opgebouwd rond een spelingsarme, dubbele tandheugel gelagerd in een  geanodiseerd huis met een dubbel kogel-gelagerde uitgaande as. De MCRQ is identiek qua bouwvorm aan de SMC ****  . Het huis is voorzien van nauw getolereerde gaten voor een nauwkeurige plaatsing. De hoekverdraaiing is vrij instelbaar tot 190° en de pneumatische draaicilinder is te voorzien van een schokdemper op de opname van de rotatie-energie. De eindposities zijn met een positie schakelaar uit te lezen (reed-switch) en de plaats van de persluchtpoorten kan worden gekozen passend bij de inbouwpositie.  Koppels tot XX Nm zijn met dit model mogelijk bij 6 bar

 

We sturen u na engineering overleg t.b.v. selectie, het juiste 3D model toe.

Model MCRB Ø16, Ø20, Ø25, Ø32 mm: de standaard

De serie MCRB is opgebouwd rond een spelingsarme, dubbele tandheugel gelagerd in een  geanodiseerd huis met een dubbel kogel-gelagerde uitgaande as. De MCRB is de huisstandaard en de goedkopere uitvoering in vergelijking tot de MCRQ. De hoekverdraaiing is vrij instelbaar tot 190° en de pneumatische draaicilinder is te voorzien van een schokdemper op de opname van de rotatie-energie. De eindposities zijn met een positie schakelaar uit te lezen (reed-switch) en de montage krans is optioneel te voorzien van een uitgaande as. Koppels tot 12 Nm bij 6 bar zijn met dit model mogelijk.

We sturen u na engineering overleg t.b.v. selectie, het juiste 3D model toe.

Model MCRQ-S Ø15, Ø20, Ø25 mm: de energievreter

De serie MCRQ-S is speciaal ontwikkeld om zware lasten te kunnen draaien.  Door de, op de draaikrans gemonteerde, aanslagen kan deze pneumatische draaicilinder van 4 tot wel 10 keer meer kinetische energie  opvangen ten opzichte van de modellen met inwendige schokdemper. Door de schokdemper uitwendig te plaatsen is ook een veel compactere bouwgrootte mogelijk.  De verdere opbouw is gelijk aan die van de MCRQ en de hoekverdraaiing is naar keus 90° of 180° en instelbaar met de schokdemper. De eindposities zijn met een positie schakelaar uit te lezen (reed-switch).

We sturen u na engineering overleg t.b.v. selectie, het juiste 3D model toe.

Uw webshop voor draaicilinders

U kunt aanzienlijk in kosten besparen als u de juiste draaicilinder voor uw toepassing gebruikt. Benieuwd welk product het beste bij uw toepassing past? Laat u adviseren door één van onze technisch specialisten. 

Mitchell Riedijk

Specialist pneumatiek; Assemblage planning

Sjanien Sinke

Specialist draaidoorvoeren & pneumatiek

Ton Blom

Specialist pneumatiek

Rijk van Dongen

Specialist Snelkoppelingen, draaidoorvoeren & pneumatiek

Robin Euser

Specialist pneumatiek, persluchtleidingsystemen & snelkoppelingen