Ga naar hoofdinhoud
H-geleidingen en zuigerstangremmen Ø12-Ø125

Robuuste zuigerstangloze cilinders met een lange levensduur

Q Plus heeft een breed pakket met zeer robuuste zuigerstangloze cilinders. Al deze cilinders hebben een afdichtsysteem met een PU afdichtband die zorgt voor een cilinder met een lange levensduur.

Om de aansluiting voor u zo makkelijk mogelijk te maken zijn er meervoudige poorten op de kappen. Er is bovendien een eenvoudig instelbare pneumatische eindslagdemping. Een inbouw schokdemper behoort tot de mogelijkheden.

artec_h_geleide.png

Pneumatische bediende NC rem

De zuigerstangrem is een pneumatisch bediende normaal gesloten rem voor ISO6431 en ISO 15552 cilinders.

De klemkracht van de rem is altijd groter dan die van de cilinderkracht waarop hij is gemonteerd bediend met 10 bar. Als de rem gesloten is kan de cilinder dus niet bewegen. Hiermee kan de rem voor een stuk veiligheid zorgen, bijvoorbeeld bij ongewenst drukverlies zal de cilinder niet bewegen.

Deze remmen zijn bedoeld voor statisch klemmen. De zuigerstang moet in rust zijn voor er kan worden geklemd. In verband met de enorme krachten die de rem uitoefent op de stang moet deze minimaal van gehard Ck45 met een 25 micron hardchroomlaag zijn. De hardchroomlaag moet een hardheid van minimaal 900 HV en een f7 passing hebben. Een minder kwaliteit stang , waaronder standaard RVS kwaliteiten, zal putten krijgen waar de stang de rem klemt.

zsr100-1.png

Contact

Specialist draaidoorvoeren en pneumatiek

Sjanien Sinke